TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
VELIKO DOGAĐANJE

Službeno je: Harry i Meghan pozvani su na krunidbu, čeka se odgovor

Pripreme za krunidbu su u punom jeku, a odgovor na jedno od najčešćih pitanja napokon imamo: kralj Charles je pozvao sina, princa Harryja unatoč svemu što je u svojim memoarima otkrio o kraljevskoj obitelji. Sada se čeka odgovor hoće li "odbjegli" princ i Meghan odlučiti doći...

Pripreme za krunidbu su u punom jeku, a odgovor na jedno od najčešćih pitanja napokon imamo: kralj Charles je pozvao sina, princa Harryja unatoč svemu što je u svojim memoarima otkrio o kraljevskoj obitelji. Sada se čeka odgovor hoće li "odbjegli" princ i Meghan odlučiti doći...

Poslije brojnih nagađanja, princ Harry i Meghan Markle ipak su dobili pozivnicu za krunidbu kralja Charlesa. Najprije je u javnost procurila informacija da im poziv za velik događaj, 6. svibnja, u Westminsterskoj opatiji, još nije stigo, a potom je brže-bolje uslijedila objava kako su, eto, dobili pozivnicu e-mailom. To je sve osim poštivanja protokola: ne radi se, naime, o obiteljskom partyju već o povijesnom događaju o kojem će se dugo pričati i pisati. Harry je unatoč svim prijeporima kraljev sin i britanski princ, što znači da mu se pozivnica za očevu krunudbu ne bi trebala slati mailom. Kako je rečeno, par zasad neće otkriti hoće li doći.

image

Kraljevi planovi za krunidbu ne idu u pravcu kojem se nadao

ISABEL INFANTES/WPA/SHUTTERSTOCK

"Mogu potvrditi da je vojvoda od Sussexa nedavno primio e-mail pozivnicu iz ureda Njegovog Veličanstva u vezi s krunidbom. Neposrednu odluku o tome hoće li vojvoda i vojvotkinja prisustvovati, nećemo objaviti u ovom trenutku," rekao je tijekom vikenda njihov predstavnik za The Sunday Times.

Unatoč vrlo napetom odnosu između Sussexa i kraljevske obitelji, ranije je objavljeno da kralj Charles zaista želi da Harry i Meghan dođu. "Što god rekao i učinio, Harry je još uvijek njegov sin i voli ga. Ne može zamisliti da oba njegova sina ne svjedoče najvažnijem trenutku u njegovom životu," rekao je nedavno izvor za Vanity Fair.

image

Frogmore Cottage postao je rezidencija razdora

SHUTTERSTOCK

Kraljev mlađi sin je tijekom intervjua za ITV u siječnju, na upit o dolasku na krunidbu, pitijski izjavio: "Svašta se dotad može dogoditi. Što se mene tiče, vrata su uvijek otvorena. Lopta je sada na njihovom terenu. Postoji puno tema o kojima moramo razgovarati. Stvarno se nadam da su sada spremni sjesti i otvoreno pričati”. S jedne strane Harry šalje pomirbenu poruku, no s druge postavlja nezgodan uvjet, prenosi InStyle. U međuvremenu je otkriveno da je kralj 11. siječnja, dan nakon objave Harryjevih memoara "Spare", zamolio sina i snahu da se isele iz rezidencije Frogmore Cottagea koju su koristili tijekom posjeta Engleskoj, otkriva Daily Mail. U vilu čije su preuređenje naposljetku sami platili, kralj želi useliti mlađeg brata, osramoćenog princa Andrewa - nakon što ga s bivšom suprugom Sarah Ferguson deložira iz rezidencije Royal Lodge, kamo se uselio prije devetnaest godina.

image

Osramoćen kraljev brat s bivšom suprugom Sarah Ferguson

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Uz to, Frogmore Cottage koristi i njihova starija kćer, princeza Eugenie za koju se vjeruje da je pomogla spakirati neke stvari Sussexa i poslati ih u njihov američki dom, a njihovu vilu koristi uglavnom preko vikenda. Kako je u ljupkoj rezidenciji smještenoj na posjedu dvorca Windsor zavladala gužva, Harry i Meghan spremni su se iseliti.

Ipak, čini se da je donošenje odluke o budućim stanarima Frogmore Cottagea samo jedan od problema. Poznato je da su se pop zvijezde Ed Sheeran, Adele, Elton John (bliski prijatelj pokojne princeze Diane), a navodno i omiljene Spice Girls, zahvalili na pozivu iz kraljeva ureda da nastupe na koncertu tijekom krunidbenog vikenda.

image

Harryju i Meghan dosta je natezanja

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Da nevolja bude veća, časopis Time je ovog vikenda ekskluzivno objavio kako američki predsjednik Jo Biden vjerojatno neće prisustvovati krunidbi. Očekuje se će ga zamijeniti potpredsjednica Kamala Harris, ali Charles je nezadovoljan. Toliko je čekao taj dan i sada mu situacija izmiče iz ruku.

Linker
28. travanj 2024 08:10