Ivana Galić
 Press
#ostajemdoma

Više od 15 glazbenika u virtualnom koncertu: 'Svima nam nedostaje ljudski kontakt'

'Glazba je u nama' poručili su glazbenici raštrkani po gradovima i svojim kućama koji su udružili snage i obradili pjesmu Michaela Jacksona 'Heal the world'.

Da je umjetnicima teško palo zatvaranje u kuće pokazuje i količina kreativnog sadržaja koji proizvode i besplatno nude svim svojim sugrađanima, među njima je i glazbenica Ivana Galić. Ona je okupila ukupno 15 glazbenika te su prema njezinoj ideji svi zajedno sudjelovali u virtualnom koncertu nade. Sudjelovali su mnogobrojni prijatelji glazbe i vrhunski glazbenici iz Varaždina, Zagreba i Čakovca te čak Senegalac sa zagrebačkom adresom, rezultat je jedinstveni virtualni koncert nade.

Svestrana vokalna umjetnica i pedagoginja te magistra vokalne izvedbe s prestižnog londonskog Royal College of Music Ivana Galić, u suradnji s brojnim glazbenicima obradila je, u nemogućim uvjetima, poznati hit Michaela Jacksona "Heal the world".

"Koncerti uživo su utihnuli ali glazba živi u nama, uvijek. S dragim prijateljima, vrhunskim glazbenicima zajednički smo, svatko iz svog doma, dali svoj maksimum kako bi u ovo doba kada nam svima nedostaje stvarnog ljudskog kontakta ostvarili kontakt putem glazbe uz pjesmu 'Heal the world", poručila je Ivana Galić.

Brojni umjetnici u projektu

Poznati hit predstavlja ideju ljubavi, ljudskosti i pozitive ističe glazbenica koja je i idejna začetnica ovog virtualnog glazbenog koncerta nade. S njom u vokalnoj izvedbi sudjeluje i mlada Dora Pletikosa, te prateći vokali Sandra Radović, Sanja Neralić, Klementina Vodušek, Ana Kolega i Jasenka Čerin. Aranžmane za vokal, te zbor potpisuje Zoran Puljek, a za violinu Mario Jagec. Vokalnu izvedbu na gitari prati Darko Horvat, na basu Mario Jagec, sopran saksofonu Josua Kovačević, klaviru Darko Golubić, violini Ines Jagec te na djembe bubnjevima Commi Balde iz Senegala sa zagrebačkom adresom. Za montažu zvuka pobrinuo se Zoran Puljek, a za video montažu Marko Pletikosa.

Ivana Galić, inače poznata cross vokalna pedagoginja koja podučava klasičnu tehniku, belting tehnike te tehnike popularnih žanrova organizirala je i online glazbene radionice Oslobodi svoj glas za sve koji žele početi učiti pravilno pjevanje ili samo žele usavršiti svoja znanja.

"U ovo vrijeme kada smo izolirani i kada nam realno još više treba zdravog odnosa prema samom sebi i drugima, glazba, točnije naš glas je naš prirodni ispušni ventil kako bi ovu tešku situaciju, što od korona virusa, što od potresa u Zagrebu, pretvorili u nadu za budućnost", zaključila je Galić.

Pročitajte i:

Linker
25. travanj 2024 06:39