Studio Marcela
Prava poslastica

Ana Begić iščekuje važan datum: Glumica blista i ne skriva sreću zbog povratka na omiljeno mjesto

Kazališna umjetnica zajedno sa svojim kolegama za vrijeme pandemije nove predstave pripremala je 'na daljinu' iz svog doma, nemogućnost fizičkog kontakta nije ih spriječila da u takvim okolnostima uvježbavaju novi komad te je sada, presretna što su se mogli vratiti u matičnu kuću i nadolazeću premijeru spremaju u kazalištu.

Uzbuđenje zbog povratka na posao, na daske koje život znače, naša poznata glumica Ana Begić Tahiri jednostavno ne može sakriti, ona već nekoliko dana za redom ponosno objavljuje fotografije snimljene u svojoj matičnoj kazališnoj kući zagrebačkom Hrvatskom Narodnom Kazalištu. Pripreme za novu premijeru u punom su jeku, a lijepa glumica blista od zadovoljstva.

Upravo na posljednjoj, objavljenoj u ponedjeljak, Ana naprosto zrači. "Najdraže mjesto i najdraži posao", napisala je uz selfie iz kazališne garderobe, jednostavne frizure s povezanom kosom i minimalnom šminkom.

Predstava za koju se priprema, "Kafka na žalu" nastala je prema djelu japanskog književnika Harukija Murakamija. Drama zagrebačkog HNK planirala ju je potkraj svibnja postaviti pred publiku, no zbog svima poznate situacije s pandemijom koronavirusa, prva izvedba pomaknuta je za 26. lipnja.

Zahtjevna uloga

U režiji Ivice Buljana, Ani je dodijeljena uloga sijamske mačke Mimi, a glumica je na Instagramu pokazala i dio kostima koji će odjenuti u predstavi. Povratak u kazalište, sudeći prema razdraganim objavama, glumica je jedva dočekala. Iako su i za vrijeme pandemije i izolacije Ana i kolege bili marljivi te su početak probi odradili virtualno umreženi u svojim domovima.

"Uloga sijamske mačke Mimi je, već sada mogu reći, najmanja uloga na kojoj ću najviše ikada raditi", komentirala je glumica za vrijeme održavanja virtualnih proba.

Kako se datum premijere bliži, tako Ana sve više vremena provodi u kazalištu, što joj sudeći prema svježini i entuzijazmu jako dobro odgovara.

Pročitajte i:

HNK predstavio novu sezonu: 'Teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete'

Ana Begić Tahiri u ovoj haljini nema konkurenciju

Prekretnica u domu Ane Begić Tahiri: 'Srce mi još preskače, bilo je suza'

Ana Begić Tahiri: 'Isprobala sam botoks i ne bih ponovila. Sad imam filere, ako vas baš zanima'

Linker
16. travanj 2024 19:15