Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Bila je jako vezana za nju

Angelina Jolie o najbolnijem trenutku u životu: 'Njezina smrt me potpuno promijenila'

Američka glumica Angelina Jolie povodom Majčinog dana napisala je emotivan članak za New York Times u kojem se prisjetila svoje majke koje je preminula od posljedica raka dojke i jajnika.

Jedna od najvažnijih osoba u životu glumice Angeline Jolie (44) bila je njezina majka Marcheline Bertard koja je preminula 2007. od raka dojke i jajnika.

Kako bi smanjila rizik za nastanak bolesti, glumica se upravo zbog bolnog iskustva iz mladosti podvrgnula dvostrukoj mastektomiji. Smrt voljene osobe na svakoga ostavi posljedicu, a Jolie je priznala kako je nakon tog tragičnog događaja bila potpuno izgubljena.

"Majku sam izgubila u tridesetim godinama i kada se osvrnem na to, mogu vidjeti koliko me njezina smrt promijenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo iznutra. Izgubiti majčinu ljubav i njezin topli, nježni zagrljaj je kao da ti netko otrgne zaštitni pokrivač.

Majka šestero djece prisjetila se kako je afera njezinog oca Jona Voighta promijenila prioritete njegove supruge pa se morala odreći glume i posvetiti se majčinstvu.

, Image: 344453027, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tony Henshaw / Alamy / Alamy / Profimedia
Tony Henshaw / Alamy / Alamy / Profimedia
Angelina i njezin otac John Voight.

"Kada je moj otac prevario moju majku, to joj je promijenilo život i shvaćanje obiteljskog života. Ali svejedno je i dalje voljela biti majka. Nakon njezine smrti pronašla sam video u kojem glumi u kratkom filmu. Bila je odlična. Mogla je sve", napisala je Jolie.

Nekoliko godina nakon što je Bertard preminula, njezina kći je na desnoj ruci napravila malu tetovažu u obliku slova "W" kao uspomenu na pjesmu Stonesa 'Winter' koju joj je majka pjevala kao djetetu.

October 1, 2007: Angelina Jolie and Brad Pitt spotted with their youngest child, daughter Shiloh Jolie-Pitt, on the set of Pitt's new film in New York City today., Image: 100057621, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia
Angelina i njezin bivši suprug Brad Pitt 2007. kada su još bili sretni i zaljubljeni.

"Kako je 'W' blijedilo na mojoj ruci, tako je nestajao osjećaj doma i zaštite. Život mi je donio mnoge zaokrete. Doživjela sam vlastiti gubitak i boljelo je više nego što sam mislila da bude", prisjetila se glumica koja se prije nekoliko godina rastala od glumca Brada Pitta i to na prilično težak, mučan način.

U nastavku članka Jolie je odala počast svim majkama koje se tijekom ove pandemije osjećaju bespomoćno, ali bez obzira na to daju "svaki posljednji komadić hrane i jedini pokrivač svojoj djeci".

Čitajte i:

Angelina Jolie ukazala na ozbiljan problem: 'Osjetljivi su i trebamo im pomoći, sada više nego ikad'

Djevojčice nalik dječacima: Angelina Jolie uživala u društvu svojih klinaca

Angelini je trebalo točno godinu dana da se oporavi od razvoda

Od preljuba do rastave – Svi detalji veze zlatnog holivudskog para

Linker
20. travanj 2024 00:58