odmara i uživa

Blanka Vlašić okrenula novu životnu stranicu: Nakon odlaska u sportsku mirovinu, otputovala bratu

Jedna od najuspješnijih hrvatskih sportašica posjetila je Moskvu i to konačno kao pravi turist. Iako je tamo već bila nekoliko puta, sada prvi puta može razgledavati grad tempom koji ona želi.

Nakon što se prošlog tjedna oprostila od atletike, sportašica Blanka Vlašić (38) otputovala je na zasluženi odmor. Svojim fanovima na Instagramu je otkrila da je trenutno u Moskvi i to kao pratnja svom bratu Nikoli. On je, naime, prije godinu dana dobio titulu najboljeg igrača nogometa u Rusiji gdje igra za klub CSKA Moskva.

Blanka se na Instagramu javila uživo te pokazala gdje se nalazila u tom trenutku - na jednom od najljepših moskovskih trgova - Crvenom trgu s poznatom živopisnom Katedralom sv. Vasilija Blaženog.

U videu je rekla da razgledava grad dok joj je brat na treningu, ali da joj je jako hladno pa neće dugo ostati vani. Također, otkrila je da joj je ovo prvi posjet Crvenom trgu, iako je u Rusiji bila već oko pet ili šest puta. Prije je većinom išla samo od zračne luke do hotela pa do stadiona te nije imala vremena za razgledavanje.

Blanka inače svojem bratu da i poneki savjet, ali samo ako vidi da u karijeri ima problema. Ipak, nikada se nisu upustili u duge razgovore o sportu jer je smatrala to nepotrebnim.

Vijest da se Blanka Vlašić povukla iz sporta i otišla u "sportsku" mirovinu odjeknula je Hrvatskom, ali i svijetom.

Čitajte i: Zbogom sportu! Blanka Vlašić objavila kraj karijere: ‘Okrećem novu životnu stranicu‘

"Dragi prijatelji atletike, drage moje navijačice i navijači, još od Rija se trudim zakrpati ozljedu, punih četiri godine nade da ću još jednom stati pred letvicu i izazvati samu sebe. Dišem sport od svog rođenja, skok u vis je nedjeljivi dio mene i tako će uvijek biti. Zato sam pustila da odluka o prestanku karijere dođe prirodno", napisala je Blanka u službenom pismu javnosti.

image
‘S mirom u srcu, zahvalna na svakom centimetru i svakom pljesku‘, zaključuje Blanka.
PRESS

U vrlo uspješnoj karijeri Blanka je osvojila mnoga odličja i priznanja, između ostalog i dva naslova svjetske prvakinje (Osaka 2007. i Berlin 2009.) na otvorenom i dvaput u dvorani (Valencia 2008. i Doha 2010.). Jednom je bila i europska prvakinja (Barcelona 2010.), a na olimpijskim igrama je osvojila srebro 2008. u Pekingu te broncu 2016. u Rio de Janeiru, što je njezin zadnji nastup. U svojoj kolekciji ima 9 velikih svjetskih medalja, od čega je 13 zlatnih.

Linker
19. travanj 2024 01:54