Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia
Dirljiv nastup

Bocellijeva 'Glazba za nadu': Talijanski slavuj rasplakao je milijune svojim koncertom u praznoj katedrali

U slavnom milanskom Duomu održan je poseban nastup opernog pjevača, koji je u katedrali bio potpuno sam uz pratnju orguljaša.

Kao melem na ranu došao je poklon jednog od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanskog opernog pjevača Andree Bocellija, koji je povodom Uskrsa napravio veličanstven nastup. U nedjelju je ovaj umjetnik pjevao u praznoj katedrali u Milanu, slavnome Duomu, a koncert je uživo prenošen na njegovom YouTube kanalu.

Andrea Bocelli arrives in Milan (Duomo) Cathedral during Covid-19 epidemy.
12 Apr 2020, Image: 513688558, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Daniele Cifalà / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Daniele Cifalà / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Andrea Bocelli svoj uskršnji nastup nazvao je 'Glazba za nadu'

Koncert pod nazivom "Glazba za nadu", pratilo je milijun ljudi diljem svijeta. Uz Bocellija je u sablasno pustoj katedrali bio jedino orguljaš Emanuele Vianelli koji ga je pratio na tom instrumentu, zajedno su izveli djela sakralne glazbe.

Komentari na društvenim mrežama pokazali su da nitko nije ostao ravnodušan, koncert koji je priređen kao simbol ljubavi i zajedništva u doba pandemije izazvao je suze, smijeh, ponos.

Poziv koji se ne odbija

Italy, Milan - April 12, 2020.Coronavirus Covid 19 emergency. A „Prayer“ for the world.A „Prayer“ for the world. Andrea Bocelli livestream Easter concert „Music for Hope''  from Milan cathedral  Duomo.The arrival of Bocelli at Milan’s Duoomo, Image: 513690251, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Alberico/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia
Alberico/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia
Andrea Bocelli ispred Duoma na USkrs 2020.

Mnogi nisu ostali ravnodušni na kadrove sablasno praznog Milana. "Srce me boli dok gledam praznu katedralu i veličanstvenog Bocellija. Imam pedeset godina i nikada nisam vidjela ovako tužnu, ali i predivnu sliku odjednom. Suze ne prestaju padati. Izdržite ljudi. Zajedno smo jači", samo je jedan od komentara.

6219988 13.04.2021 In this handout photo released by Universal music press service, Italian tenor Andrea Bocelli stands on the roof of Duomo Cathedral before performing a solo
- / Sputnik / Profimedia
Talijanski tenor stoji na vrhu milanske katedrale.

Nekoliko dana prije ovog nastupa sam Bocelli komentirao je što on za njega znači. "Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", kazao je tenor.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 09:27