Sjajne vijesti!

Borba s bolesti! Mustafa Nadarević dobio je par kilograma i osjeća se bolje

Nakon što mu je dijagnosticiran karcinom pluća, glumac se pridružio kampanji ‘Udahni za život‘ i odlučio pomoći svojim javnim utjecajem liječnicima koji apeliraju na pravovremene preglede - jer oni spašavaju živote. Mustafa Nadarević lavovski vodi vlastitu borbu za zdravlje, a ovih dana osjeća se bolje.

Legendarni Mustafa Nadarević sve je zabrinuo kada se prije dva mjeseca bosanskohercegovačkim novinarima javio iz bolnice. Početkom godine otkrio je, naime, da boluje od karcinoma pluća, a napravio je to nakon što se uključio u kampanju "Udahni za život", koju provodi Nacionalni program probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća.

Novinarima Media servisa tada je objavio kako se nosi s bolešću. "Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio", rekao je Nadarević i dodao da se doktora ne treba bojati. "Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer je onda izlječivost vrlo blizu", dodao je tada.

image
Nadarević je o svojoj borbi s karcinomom progovorio javno kako bi pomogao nacionalnu kampanju "Udahni za život". Pravovremeno otkrivanje bolesti ključno je na putu prema ozdravljenju.
SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX

Mustafa Nadarević svoju je dijagnozu javnosti otkrio kako bi apelirao i pomogao javnim utjecajem kampanju "Udahni za život".

Podsjetimo, spomenuti program Hrvatska je uvela prva unutar Europske unije. Prema procjenama liječnika, mogao bi program spasiti oko 500 života, jer je izlječivost karcinom pluća, ako se otkrije na vrijeme, oko 80 posto.

Ovih dana Nadarević se, pišu 24sata, osjeća bolje. Oporavlja se i dobio je par kilograma. Informacije je i sam potvrdio, u kratkoj izjavi.

Čitajte i:

Mustafa Nadarević rođendan proveo u bolnici: 'Ne znam kada ću izaći'

Mustafa Nadarević već se neko vrijeme bori s karcinomom, svima je poslao dirljivu poruku

Nadarevićeva kći o bolesti oca i lavini koju je pokrenula: 'Ni sada sa svojom pričom ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja'

Linker
18. travanj 2024 22:27