Berislava Picek / hanza media
U dobroj formi

Daria Lorenci Flatz: 'Znam kako skinuti kilograme uz nešto što mi je postala rutina'

Večerašnje finale treće sezone domaće mračne serije "Novine" vjerujemo nitko ne želi propustiti, a mi smo povodom završetka sezone razgovarali s našom slavnom glumicom Darijom Lorenci Flatz koja je dugo priželjkivala biti dio serije, a onda je u nju došla kao pojačanje...

Daria Lorenci Flatz uvijek zrači optimisti­čnim duhom za koji vjeruje da je bio preduvjet uspjeha pa je tako i nju doveo do pozicije jedne od najzaposlenijih hrvatskih glumica.

"Osmijehom protiv nedaća. Vedra sam po prirodi. No, koliko sam vedra toliko znam biti i tmurna, kod mene je stvarno taj raspon emocija dosta velik... Uvijek ima prostora za vedrinu koliko god bilo teško", kaže za Gloria.hr. Iako je trenutno većinom u prisilnom stanju mirovanja zbog koronavirusa, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta organizira online radionice plesa, a to joj je kaže u krvi.

"Bez toga se ne osjećam kao ja... Cijeli život se bavim plesom. Išla sam i na klasični balet nekoliko razreda kao djevojčica. Drago mi je što održavamo radionicu plesa za moje kolegice koje inače dolaze u studio, jer usprkos svim vanjskim okolnostima, važno je imati neki svoj ritual kojem se veseliš. Družimo se i održavamo privid da nam te vanjske okolnosti ne mogu oduzeti sreću. I inače sam fajter po prirodi, i uvijek sam se odvažila plesati tango sa životom. Malo vodi on, a malo vodim ja", kaže nam Daria kroz smijeh, koja je svoj nedavni 44. rođendan proslavila doma.

Zagreb, 170619.
Glumica Daria Lorenci Flatz u studiju Hanza Medije.
Foto: / CROPIX
Berislava Picek / Hanza media

Ostvarenje velike želje

"Obiteljski smo više fokusirani na dječje rođendane i uvijek govorimo kako ćemo naše slaviti dogodine, jer je uvijek netko neispavan, umoran ili bolestan. Tako da me nije razočaralo to što nisam slavila ove godine. Cijeli dan su mi stizale poruke i pozivi i to me uvijek razveseli", rekla nam je poznata glumica kojoj se pozivom da se priključi ekipi "Novina" ostvarila velika želja.

"Kada sam gledala prvu sezonu serije "Novine", bila sam trudna sa sinom Tinom, i onda sam si govorila da me nisu me zvali jer sam trudna. Tako sam se tješila jer mi je bilo toliko krivo što nisam dio ekipe", kaže nam glumica uoči finala treće sezone serije u kojoj je kao pojačanje ušla s kolegom Krešimirom Mikićem.

"Izazov je glumiti šeficu tajne službe. Koliko puta smo takve neke likove gledali u američkim filmovima, uvijek je zabavno igrati nešto što je jako daleko od tebe i po zanimanju i u nekoj životnoj situaciji.", kaže Daria koja je kroz ulogu pokazala da zna 'igrati' s najjačima.

novine facebook
Daria u ulozi u popularnoj seriji Dalibora Matanića.

Voli izazove

"S Daliborom Matanićem sam radila prvi put. On je stvarno izvrstan. Prije svega je čovjek koji jako dobro zna svoj posao i zna što hoće, brz je, zna dati uputu. Stisne kad treba. Zna točno kad više ne može ništa dobiti od glumca i kad ga može natjerati da da još. Rad je bio čista uživancija i stvarno se nadam da ćemo imati prilike još koji put raditi u životu", kaže nam glumica koja ima i neodoljiv hobi.

"Prošle godine sam učila surfati na Pelješcu, ali stvarno sam početnik. Nadam se da ćemo ove godine bez obzira na sve otići do našeg kampa i da ću surfanje dodatno usavršiti, pa me nakon toga pitajte kako mi ide", kaže Daria koja je prava ovisnica o kampiranju.

"Lani smo se obiteljki vratili kampiranju koji se pokazao kao idealno rješenje za nas. Taj osjećaj slobode, kontakt s prirodom i bezbrižnosti je sjajan. Nemaš nikakvog spremanja, ništa ne moraš, svakako preporučujem svima tu vrstu odmora...", kaže Daria koja je ljubav prema prirodi prenijela i na sinove Maka i Frana (11) te četverogodišnjeg Tina.

Zagreb, 060320.
Prisavlje.
Dolazak uzvanika na svecanu dodjelu medijske nagrade Zlatni studio.
Na fotografiji: Daria Lorenci.
Foto:  / CROPIX
Tomislav Kristo / hanza media

Recept za vitku liniju

Također, otkrila nam je način kojim održava besprijekornu liniju. Pored aktivnog životnog stila i hobija koji joj u tome pomažu, domaća glumica ističe važnost samodiscipline i kontrole.

"Što se tiče hrane, tu znam više biti disciplinirana u smislu da izbjegavam večere. To nije nešto što mi lako padne, ali ne volim imati višak kilograma i isto tako imam motivaciju. Znam ako nekoliko dana ne večeram, ako sam dobila koju kilu da ću je tako izgubiti.", zaključuje optimistično Daria.

Karla Jurić i Matej Jurčević
Daria Lorenci Flatz

ČITAJTE I:

Veliki uspjeh domaćeg projekta: Prva hrvatska serija na Netflixu

Domaća glumica četrdesete posvećuje sebi: 'Naučila sam da se u prošlosti nisam dovoljno voljela i cijenila'

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
06. ožujak 2024 05:52