instagram
najtužniji dani

Djevojka preminulog redatelja oglasila se dirljivim riječima: 'Pružio mi je najljepše trenutke mog života'

Izvanredni redateljski talent Igor Vuk Torbica otišao je u 33. godini života u Rovinju. Nakon emotivnih izjava njegovih suradnika, kolega i obitelji, oglasila se i njegova djevojka Hana Selimović koju je tužna vijest duboko potresla...

'Dragi prijatelji, hvala svima na riječima i pomoći koju tako velikodušno pružate. U mom srcu je toliko puno ljubavi za čovjeka koji mi je pružio najljepše trenutke mog života, da želim da tu ljubav podijelim sa svijetom. I pustim svjetlo i život da odnesu pobjedu, nad besmislom ovog vremena. Igor je bio i ostat će moj svjetionik. Ka njemu idem, zauvijek. Takvi ljudi su rijetki, njih treba samo voljeti', napisala je Hana Selimović na društvenim mrežama nakon što je primila tužnu vijest da je Igor tragično preminuo u Rovinju dok je njegova sestra Una Torbica zamolila za razumijevanje u teškim trenucima.



instagram

Glumicu Hanu Selimović hrvatska publika imala je priliku upoznati u serijama 'Besa' i 'Senke nad Balkanom'.

'Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima širom regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", priopćila je njegova obitelj. ZKM je isti dan odgodio predstavu zbog smrti dragog prijatelja i kolege.

Zagreb, 161116.
Kazaliste Gavella, Frankopanska ulica.
Redatelj Igor Vuk Torbica.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hazna Media
Intelektualac i neprikosoveni talent iza sebe je ostavio predstave koje već imaju kultni status. Trebao je u ZKM-u raditi predstavu u ožujku 2021. godine.


Tužno sjećanje poznate glumice

Nataša Janjić Medančić prisjetila se njihove suradnje na predstavi "Priče iz Bečke šume", koju je mladi redatelj režirao u Gavelli. Iako nije teklo glatko isprve, suradnja je rezultirala izvrsnom predstavom i velikim međusobnim poštovanjem. "Sjećam se da je suradnja započela obostranim divljenjem i poštovanjem. Sam rad s njim, međutim, za mene nije bio lagan. Imali smo puno neslaganja i trebalo mi je vremena da ostvarim njegovu viziju i zavolim ono što smo u konačnici napravili. Kao redatelj bio je nevjerojatno inspirativan i uvijek spreman, nosio je neku mudrost i tankoćutnost koje nisu pripadale njegovim godinama. Njegova umjetnost bila je izjednačena s buntom koji je izražavao kroz sve izgovara i radi, potkovan jednim širokim znanjem i istančanim ukusom. O njegovom izvanserijskom talentu sve je rečeno i svi koji su gledali njegove predstave, dijele ovo mišljenje. Zatvoren i ranjiv - tako sam ga doživjela - u vječnoj borbi protiv svijeta koji ga je žuljao. Neopisivo prerano za sve što je još mogao dati, ali nadam se da je našao svoj mir. Obitelji i onima koji su ga voljeli izražavam duboku sućut", rekla je za Gloria.hr.

Zagreb, 051218.
Otvorenje ducan s nakitom Lana & Love u Maloj ulici 1.
Na fotografiji: glumica Natasa Janjic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / Hanza Media
Nataša Janjić Medančić


Čitajte i:

Prerani odlazak mladog redatelja: 'Zatvoren i ranjiv, u vječnoj borbi protiv svijeta koji ga je žuljao'

Linker
25. travanj 2024 22:45