Tick-Tock osvojio Hrvatsku!

Doris Dragović imala je pravi instinkt! Albina Grčić pobjedila na Dori, predstavljat će nas na Eurosongu

Hrvatska je odabrala! U Opatiji je, u dvorani Marino Cvetković, održana Dora. Pobjedu je odnijela mlada Splićanka Albina Grčić, koja je singlom "Tick-Tock" osvojila simpatije publike i gledatelja.

Albina Grčić pobjednica je Dore, s pjesmom "Tick-Tock" bit će ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu u Rotterdamu. Uvjerljivim brojem glasova pobijedila je konkurenciju, od kojih joj je najveća bila kolegica Nina Kraljić, koja se singlom "Rijeka" na Dori smjestila na drugo mjesto.

Čitajte i: Jedna od favoritkinja: Albina Grčić otkriva koja joj je glazbena diva najvatrenija navijačica

"Nisam još svjesna što se događa! Iznimno sam zahvalna i ponosna na sebe, uložila sam puno truda i ljubavi. Sretna sam što su ljudi to prepoznali. Konkurencija je bila velika i sjajna, i da smo poslali bilo koga drugoga u Rotterdam, ne bismo pogriješili", izjavila je uzbuđena Albina nakon pobjede.

Albina, koja se proslavila nakon sudjelovanja u showu "The Voice", bila je jedna od favoritkinja natjecanja.

Najveća konkurencija u tom smislu bila joj je Nina Kraljić, koja je završila kao na drugom mjestu, dok je na trećem mjestu natjecanje završila Mia Negovetić. Među 14 kandidata nastupili su i Sandi Cenov, Ella Orešković, ToMa, Tony Cetinski, Kiki Rahimovski, Brigita Vuco, Ashley Colburn i Bojan Jambrošić, klapa Cambi,Beta Sudar, Filip Rudan te kantautor Eric.

image
Albina je puno pozornosti privukla i na generalnoj probi uoči Dore u petak navečer.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Kroz dvosatni spektakl publiku su vodile Barbara Kolar, Daniela Trbović, Jelena Lešić i Doris Pinčić, a u zabavnom dijelu programa nastupila je Vesna Pisarović, koja je aposlutno oduševila publiku, barem ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama. Pobjednika Dore odlučili su zbrojevi glasova publike i žirija.

Čitajte i: Vesna Pisarović nastupit će na opatijskoj pozornici nakon 19 godina: ‘Snimam i novi album‘

Na Eurosong bi Albina Grčić trebala otputovati u drugoj polovici svibnja - natjecanje se u Rotterdamu održava od 18. do 22. svibnja

Uoči Dore, Albina je prije nekoliko dana u intervjuu za Gloria.hr otkrila da se glazbom bavi od ranog djetinjstva. Već sa šest godina svirala je klavir, a prvi put je na pozornicu stala u svom rodnom Splitu. Pobjeda na Dori, rekla nam je nedavno Albina, za nju bi bila ostvarenje sna.

Glazbeni talent naslijedila je od oca, a podrška u karijeri joj je cijela obitelj, ali i dečko Ivan

"Glazbeni talent sam naslijedila od tatine obitelji. Njegova braća i on odmalena pjevaju, a neko vrijeme su čak imali i klapu 'Decima'. Otkad znam za sebe pjevalo se po feštama i obiteljskim druženjima pa sam tako i ja otkrila ljubav prema glazbi. Danas živim svoje snove! Nisam jedna od onih koji su se na Doru prijavili samo da se pojave ili promoviraju. Od početka vjerujem u pjesmu s kojom se predstavljam, kao i u cijeli tim", rekla nam je Albina. Velika podrška u svemu joj je dečko Ivan, a najvatrenija navijačica estradna diva Doris Dragović, dugogodišnja prijateljica obitelji Grčić.

Linker
16. travanj 2024 08:05