Tvoje lice zvuči poznato

Fabijan Pavao Medvešek odnio pobjedu: Pokazao se kao pravi showman i kralj transformacija

Žiri je ostao potpuno zapanjen njegovom spektakularnom izvedbom u finalnoj emisiji showa, u kojoj je bio jedan od četiri finalista.

Kralj transformacija i pobjednik šeste sezone popularnog zabavnog showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' je Fabijan Pavao Medvešek koji je pobjedu odnio izborivši finale u kojem je žiri i kolege oduševio svojom spektakularnom izvedbom ''The Greatest Show'' u imitaciji Hugha Jackmana. Pobjednik sezone imao je čast odabrati kome će Nova TV donirati glavnu nagradu u iznosu od 40 tisuća kuna te se odlučio za udrugu Kolibrići koja pomaže roditeljima vitalno ugrožene djece.

Brojne su transformacije kojima je Fabijan oduzimao dah žiriju, ali i ostalim kolegama koji su ga tijekom showa nagrađivali visokim brojem bodova, zahvaljujući kojima smo ga u 16. emisiji showa gledali kao jednog od četiri finalista. Žiri je ostao potpuno zapanjen njegovom spektakularnom izvedbom. ''Mislim da si i ovdje pokazao svu raskoš svog talenta, da si nam pokazao svu svoju ambiciju u onom najzdravijem smislu, da si pokazao da si čovjek koji se bavi materijom i da si iskoristio svaki moment da bi ovo doveo na ovakav vrhunski nivo kako si nam to večeras i pokazao'', rekao je Goran. ''Priredio si nam pravi spektakl, bio si na visini zadatka. Ova pjesma kao da je rađena za tebe. Ja sam uvjerena da ću jednoga dana otići na neki holivudski mjuzikl i ugledati tebe'', komentirala je Indira. ''Ovo što si večeras izveo mogla bih gledati ponovno i ponovno i tako cijeli život, a vjerojatno mi ne bi bilo dovoljno. Definitivno je ovo tvoja najbolja, najmoćnija izvedba. Naježila sam se. Toliko se emocija probudilo u meni da ih više ne znam ni raspoznati'', riječi su kojima se Nives osvrnula na Fabijanov nastup. ''Pokazao si da kad si se odlučio baviti poslom kojim se baviš, nisi ni malo pogriješio. Dapače, ovaj si posao oplemenio. Tvoji su nastupi iz tjedna u tjedan sve bolji i bolji, a ovo večeras je pravi show. Ti si showman'', pohvalio ga je Igor.

image
Pavao Sven Medvešek s voditeljskim parom.
FOTOGRAFIJE: PRESS/NOVA TV

Drugoplasirani u ocjenama žirija i natjecatelja je Marko Braić kojeg smo u ovoj sezoni showa gledali, između ostalog, kao Maju Šuput, Massima, Indiru, Lizzo… Ovoga je puta dobio zahtjevan zadatak utjeloviti senzualnu latino divu Jennifer Lopez. ''Pokazao si da si plesno izuzetno talentiran, pjevački apsolutno. Glumački si sve svoje transformacije donosio toliko iskreno i u vrijeme samog nastupa i poslije nastupa nisi izlazio iz tih uloga. Ovo je bila kruna tvog cijelog rada u ovih 16 emisija i čestitam ti'', rekao je Igor. ''Razvalio si. Ovo je bila apsolutna dominacija. Ti si pozitiva od čovjeka, dušica, ispunio si svaki zadatak ove naše lude gljive. Puno si uložio u ovaj show i bravo!'', kazala je Indira. ''Mogu ti samo čestitati i reći da mi je bilo drago da sam bio u ovoj sezoni, na ovom mjestu i da si ti stvarno onaj zbog kojeg se trebaju raditi ovakvi showovi'', istaknuo je Goran. ''Zvučao si korektno, a plesao si nevjerojatno. Koliko ti imaš energije i dobiješ ženske senzualnosti, koliko si nas zavodio! To je bio njen zavodnički pogled koji diže iz mrtvih'', rekla je Nives.

image
Marko Braić kao Jennifer Lopez.
FOTOGRAFIJE: PRESS/NOVA TV
image
Neda Parmać kao Macy Gray.
FOTOGRAFIJE: PRESS/NOVA TV

Na trećem mjestu u finalu šeste sezone showa je Neda Parmać koja se za finalni nastup transformirala u Macy Gray. ''Ovo je bio šlag na torti koju si nam pekla svih ovih mjeseci. Ovo je bilo maestralno, ludo, tvoj najbolji nastup do sada, sto posto i dostojno finala. Svi znamo da si jedna posebna pjevačica, a ono što je mene kod tebe dojmilo je ta jedna ljudska skromnost i umjetnička dominantnost koju izuzetno cijenim i skidam ti kapu'', pohvalila ju je Indira. ''Ovaj se put ne bih usudila reći da si bila bolja od originala, ali si bila jednako savršena kao Macy i to ne može biti bolji i veći kompliment. Ovo ti je zaista najbolja vokalna transformacija'', rekla je Nives dodavši kako je Macy ovdje potpuno dominirala. ''Ovo što smo vidjeli i doživjeli bilo je jedno putovanje. Kao što imamo put u središte Zemlje, ovo je bio put u središte duše. Iz te duše, posegnula si duboko za inspiracijom, duboko za kreacijom koja je urodila jednom fascinacijom svih nas članova prosudbene komisije, popularnog žirija, ali vjerujem da i na Franu i na Maju i na gledatelje ostavila jednako dubok, ako ne i dublji dojam'', kazao joj je Goran.

image
Lu Jakelić kao Britney Spears.
FOTOGRAFIJE: PRESS/NOVA TV

Posljednja među finalistima prema broju bodova je Lu Jakelić koja se tijekom šeste sezone showa dokazala u iznimno teškim izazovima i odnijela tri pobjede. U finalnom nastupu pred žiri je izašla kao američka pop zvijezda Britney Spears. ''Ti si jedna od kandidata koje smo prozvali malim čudom. Često zvučiš bolje od originala, a tako je bilo i večeras. Mazni, seksi, Lolita glas je bio prisutan, lijepo si ga iznijela. Otpjevala si ga bolje od originala, znamo da Britney poseže često za playbackom i autotuneom. Maco, ti si spremna za Las Vegas'', rekla je Nives. ''Osim što si zaista bila fantastična, i pjevački i likovno si zasjenila Britney'', oduševljen je bio Goran. ''Kad si otpjevala pjesmu Josipe Lisac, uklesala si svoje ime na video wallu kao finalistica. Rekla sam da će ova cura sigurno daleko dogurati. Ti si jedno čudo. Toliko je talenta u jednoj sitnoj maloj, krasnoj predivnoj ženici. Ovo je bilo jedno lijepo uzbudljivo glazbeno putovanje s tobom. Britney Spears ti fantastično pristaje. Ostani u tom kostimu zauvijek'', kazala je Indira. ''Bila si super, odlična, imala si njen glas, njene jecaje. Nisam nikada bio na Britenyjinom koncertu, a nakon ovoga ni ne trebam'', za kraj je rekao Igor. U revijalnim nastupima i na poznatom bijelom kauču vidjeli smo i u posljednjoj emisiji Lanu Klingor, Marinu Orsag, Maria Valentića i Sinišu Ružića kao i nastup voditeljice i pjevačice Maje Šuput, a svi oni, zajedno sa žirijem i voditeljem Franom Ridjanom pridružili su se na bini pobjedniku šeste sezone te proslavili kraj još jedne zabavne sezone showa ''Tvoje lice zvuči poznato''.

Linker
29. studeni 2023 21:47