Njezinih pet minuta!

Godinama odolijeva holivudskim trendovima ljepote, a sada je Kirsten Dunst ozbiljna kandidatkinja za Oscara

Promovirajući svoj film ‘Šape pasje‘ (The Power of the Dog) koji je premijerno prikazan lanjskog prosinca, a za koji je filmski kritičari već vide s Oscarom u ruci, glumica Kirsten Dunst zadnjih je tjedana stalna gošća u podcastima slavnih magazina. U videu za ‘The Hollywood Reporter‘s Awards Chatter‘ prisjetila se traumatičnog poljupca s Bradom Pittom u 12 godini života, a odgovorila je i na pitanje o tajni njezinog mladolikog izgleda.

Najpoznatija Spidermanova djevojka, holivudska zvijezda Kirsten Dunst (39), službeno je prva u redu za Oscara za najbolju sporednu glumicu u 2022. Ako se 39-godišnjakinji rođenoj u New Jerseyju za ulogu udovice u filmu redateljice Jane Campion osmjehne sreća i bude slavila na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Američke filmske akademije, bit će joj to najljepša nagrada za više od tri desetljeća rada na velikom platnu. U dobi od samo osam godina igrala je preslatku kći Toma Hanksa i Kim Cattrall u filmu "Vatromet taštine", a s 12 je maestralno odglumila malu vampiricu u trileru "Intervju s vampirom".

U tom hitu iz 1994. Kirsten se pojavila uz najveće glumce devedesetih: Tom Cruisa, Christiana Slatera, Antonia Banderasa te Brad Pitta.

image

Kirsten Dunst u filmu 'Šape pasje'

LANDMARK/PROFIMEDIA

Uloga joj je donijela planetarnu slavu i nominaciju za Zlatni globus, a u filmskoj industriji ostala je zapamćena po sceni nježnosti između nje i Brad Pitta.

Naime, 12-godišnja Kirsten u jednom trenutku izmjenjuje francuski poljubac s Bradom, koji je onda imao 31 godinu. “Bilo je odvratno. Stojim iza ove izjave. Bilo bi puno bolesnije da mi se to svidjelo s 12 godina", ponovila je glumica u podcastu njezinu proslavljenu izjavu o ljubljenju s Bradom.

Savršeno 'nesavršena'

Kirsten, koja je odrasla uz jednog brata, a u svijet filma je ušla kao dječji model, na nagovor njezine majke, umjetnice i bivše stjuardese, u podcastu je objasnila i čemu zahvaljuje djevojački izgled na pragu 40. rođendana.

image

Kirsten Dunst godinama odolijeva prolaznim trendovima ljepote.

MEGA/PROFIMEDIA

“Nikada nisam robovala holivudskim trendovima ljepote. Kao mladoj glumici godinama su mi govorili da moram ispraviti osmijeh budući da nemam savršeno ravne zube. No, ja sam poslušala redateljicu Sofiju Coppolu koja mi je na početku moje karijere savjetovala da to ni slučajno ne napravim - otkrila je Dunst, koja će okrugli rođendan proslaviti početkom travnja.

Čitajte i: Kirsten Dunst nova je kraljica spajanja nespojivog: U Veneciji je genijalnim trikom zasjenila sve svoje kolegice

Unatoč njezinoj bogatoj karijeri, mnogi je i danas prepoznaju po ulozi Spidermanove djevojke Mary Jane u tri nastavka franšize o “čovjeku pauku”. Ta joj je uloga 2003. donijela i simpatičnu MTV nagradu za najbolji poljubac, kojeg je i sama ocijenila čistom desetkom, za razliku od onog s Bradom Pittom.

image

Kirsten Dunst i Jesse Plemons, njen životni i filmski partner.

LANDMARK/PROFIMEDIA

Za ulogu udovice u vesternu redateljice Jane Campion, koji je u siječnju okrunjen Zlatnim globusom, Dunst je i sama izjavila da je to vrh njezine karijere. Film je premijerno prikazan 1. prosinca na Netflixu, a sumorna obiteljska priča u kojoj Kirsteninog supruga igra njezin partner i otac njihovo dvoje djece, 33-godišnji Jesse Plemons, odmah je osvojio srca publike i kritičara. Osvoji li Oscara Kirsteni će to biti i najbolji dokaz da majčinstvo nije prepreka karijeri. Glumica je lanjskog svibnja rodila drugog sina, Jamesa Roberta.

"On je naša 'Faca, naš anđeo", izjavila je tada presretna mama, koja s Jesseom ima i sina Ennisa. Rodila ga je 2018., tri godine nakon što su se ona i Jesse upoznali na snimanju televizijske serije “Fargo”. Iako su se još 2017. i zaručili, koliko se zna, do danas nisu stali pred oltar. Možda to naprave ove godine, u slučaju da Kirsten osvoji Oscara.

Linker
12. travanj 2024 21:02