Aleksandra Đorđić
Perom protiv mržnje

Ingrid Divković na udaru hejtera koji propituju njenu stručnost savjetnice u popularnom showu

Riječka književnica i blogerica Ingrid Divković postala je jedna od najuspješnijih domaćih autorica, a odnedavno je ostvarila angažman u showu "Brak na prvu" gdje savjetuje parove koji su se upustili u pustolovinu života. Nakon što je napisala knjige "J..be li vas ego?", "Knjiga za divlju ženu" i "Živi mi se", okušala se u ulozi savjetnice na malim ekranima i našla na neke oštre kritike...

"Pitali se u zadnje vrijeme tamo neki, meni daleki... kakva je to stručnjakinja koja priča o ljubavi, a nije okusila brak? Kakva je to stručnjakinja koja iz ljudi poput svih ostalih ne izvlači tamu i mrak? Kakva je to stručnjakinja koja vjeruje da ne postoji osoba koja može probuditi ljubav između dvoje ljudi, ako se ta ljubav između dvije duše ne odluči probuditi sama? Što onda ona radi, pitaju se, ako ne glumi Kupidovu ženu? Da se razum pita, a i nju samu, daleko je ova žena od wikipedijske definicije stručnjaka. Još manje to pretendira biti. A i ženska sjena Kupida joj i nije neka sreća, više uteg. Ali da se njezino srce pita, ohoho, kakav je sve to ljubavni stručnjak ova žena kroz život morala biti. Stručnjakinja bez premca. Stručnjakinja opravdavanja, opraštanja i spašavanja. Stručnjakinja pružanja drugih prilika. Stručnjakinja dugih, iscrpljujućih noćnih dijaloga. Stručnjakinja otklona i zaklona od ljubavnog nevremena. Stručnjakinja ostajanja, čekanja, vaganja, traženja sto i jednog načina za nova buđenja u dvoje, nove (ne)ostvarene snove. Stručnjakinja mogućih, ali još i više nemogućih uvjeta. Stručnjakinja očekivanja, nadanja i bezglavog padanja. Stručnjakinja skupljanja krhotina i gradnji ljubavnih dvorca od istih. Stručnjakinja vezanosti, naivnosti, ljubavne obdukcije i autodestrukcije. Stručnjakinja ljubavi u danima mržnje, i stručnjakinja mržnje u danima ljubavi. Ali i stručnjakinja beskompromisnog pripadanja, ljubljenja i voljenja do neba.", napisala je u svom statusu na Instagram profilu Ingrid Divković, suptilno odgovorivši onima koji propituju njezin aktualni televizijski angažman.

"Vidite, čini se nema ništa stručnije od nježnog ljudskog srca koje se slomilo nekoliko puta, ali i dalje nije prestalo da ljubi, nada se i diše. Kada prestanemo biti kanibali međusobnih osjećaja, kada prestanemo jesti jedni druge, iznutra, svanut će dan kada ćemo svi odreda moći okusiti istinsku ljubav, onu za koju nam neće trebati nikakvi recepti izvanjskih "stručnjaka", jer ćemo tog najkompetentnijeg stručnjaka znati okusiti u SEBI", završila je Ingrid kojoj su mnogi pratitelji dali podršku savjetujući joj da ne treba slušati zavidne ljude.

promo

Tko je Ingrid Divković

Inače, Ingrid je rođena u skromnoj radničkoj obitelji podrijetlom iz Tuzle. Otac Mladen se s 18 godina preselio u Rijeku i zaposlio se kao brodski mehaničar u Jadroliniji, a majka Bosiljka je radila kao strojarska tehničarka u brodogradilištu 3. maj.

Kad je diplomirala, zaključila je da novinarstvo ipak nije za nju, preselila se u Zagreb i s 26 godina zaposlila u jednoj marketinškoj tvrtki.

"Bila sam sretna, vjerovala sam da ću raditi nešto kreativno i zanimljivo. Kakva je to bila zabluda! Zadatak mi je bio deset sati dnevno baviti se prodajom, a ja uopće nisam taj tip osobe. Ego me tjerao da se dokazujem ljudima koji mi ništa nisu značili, a rezultat je bio to da sam se iz dana u dan osjećala sve gore. Sve dok nakon godinu i pol nisam pukla, dala otkaz i vratila se u Rijeku samo s jednom mišlju: da ću ubuduće živjeti od pisanja" ispričala je jednom Ingrid.

RTL

Prvo izdanje objavila je o vlastitom trošku i to u skromnih 200 primjeraka.

Reklamnu "kampanju" napravila je sama objavljujući na Facebooku citate iz knjige, a u tom vremenu pokrenula je i osobni blog. Njene objave uočila je Alis Marić, autorica popularnog bloga i Facebook stranice Čitaj knjigu.

"Alis me otkrila i ohrabrila da nastavim. Nakon što je pročitala "J..be li vas ego?" došla je u Rijeku i doslovce mi rekla: "Ova će knjiga biti hit". A nakon što sam napisala novo, dopunjeno izdanje, to je i postala."

Danas 35-godišnjakinju, kao etabliranu autoricu, gledamo na malim ekranima. Za sebe voli reći da je sanjar i borac u isto vrijeme. "Duša koja voli knjige, more, crno-bijele fotografije i životinje. Po emociji sam nepopravljivo emotivna. Po razumu kažu, apolitična ali direktna. Moji životni pokretači? Sloboda misli, govora i djela. I srce naravno, ono je to koje zapovijeda." stoji na njenom blogu.

ČITAJTE I:

Ponovno će svi pričati o Ingrid Divković - njezine tri žene slomit će i one nedodirljive

Ingrid Divković: Autorica knjiga za samopomoć dokazuje da je moguće živjeti od pisanja

Linker
19. travanj 2024 06:50