Neja Markičević / Hanza Media
lažne vijesti

Ivana Paradžiković zabrinuta jer se sve otelo kontroli: 'Svi me zovu uznemireni i uplakani'

Urednica nagrađivane emisije Provjereno svojim statusom na Instagramu želi upozoriti na lažnu vijest koja je stvorila histeriju među njezinim poznanicima. Svima koji su bili zabrinuti zbog objave da će ići u zatvor želi poručiti kako joj ne prijeti zatvorska kazna, ali zahvaljuje na brizi, podršci i obećanim kolačima.

Urednica i novinari emisije Provjerenog nedavno uzburkali su javnost pričom o seksualnom zlostavljanju zbog kojeg je politički moćnik završio u pritvoru. Poznata urednica Ivana Paradžiković bila je pod velikim pritiskom jer su priču pokušali zataškati. Tada je izjavila da će sa zadovoljstvom ići u zatvor, ako tamo mora ići zato što pošteno i odgovorno odrađuje svoj posao.

Tom izjavom je htjela naglasiti svoju ozbiljnu namjeru da se obračuna s nasilnicima, ali sve je ubrzo krenulo u drugom smjeru, jer su izjavu mnogi shvatili preozbiljno.

"Prvo mi je bilo smiješno, sve mi bio bed što ne idem u zatvor da vas sve ne razočaram, ali stvar se otela kontroli. Zovu me tetke, sugovornici, uznemireni poznanici... zabrinuti, uplakani. Stara fotografija, izjava izvučena iz konteksta plus naslov koji nema veze s vezom stvorili su neviđenu histeriju. Dakle, ja ne idem u zatvor! Svima koji ste mi slali poruke podrške, obećavali posjete i kolače u zatvoru... Hvala vam od srca. Kao da sam otišla. Ali i svima nama još jedna poruka da ne vjerujemo svemu što pročitamo na društvenim mrežama. Vrijeme je da malo, svi zajedno, stanemo na loptu #fakenews", napisala je Ivana koja je inače zabrinuta jer gledatelji imaju više povjerenja u njih nego u institucije ove zemlje.

Instagram

"S jedne nas strane to čini ponosnima, s druge i rastužuje, jer mi bi trebali samo malo korigirati, uskakati i ukazati kada negdje zapne a ne biti prva i posljednja adresa kojoj se vjeruje. Istodobno je to i ogromna odgovornost da ne smijemo pogriješiti, razočarati ili iznevjeriti. To je naše breme.", dodala je u intervjuu za portal Gloria.hr.

Linker
26. ožujak 2023 19:48