Novi sukob u sudnici

Johnny Depp i Amber Heard: Kao svjedok na sudu u Virginiji pojavit će se i poznati tehnološki mogul

Nekad sretan par nastavlja ogorčeni rat: glumac je tužio bivšu suprugu zbog klevete i traži 50 milijuna dolara odštete, dok je ona uložila protutužbu i zahtijeva dvostruk iznos. Svjedoci će biti britanska filmska zvijezda Paul Bettany, američki glumac James Franco i tehnološki mogul Elon Musk, ujedno i bivši dečko Amber Heard.

Tko je pomislio da je sudska bitka između holivudske zvijezde Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge Amber Heard završila na Visokom sudu u Londonu u srpnju 2020., jako se prevario. Bivša zvijezda franšize "Pirati s Kariba" tada je zbog klevete tužila britanski tabloid "The Sun" i njegovog izdavača jer su ga u tekstu i na naslovnici prozvali "mlatiteljem žene".

Njihov glavni svjedok bila je Amber Heard, a Johnny Depp je na kraju izgubio. No, to ga nije pokolebalo da u Virginiji zbog klevete tuži bivšu suprugu i zatraži odštetu od 50 milijuna dolara. Ona je, pak, uložila protutužbu i od bivšeg zahtijeva odštetu od 100 milijuna dolara. Oba postupka vodit će u idućih šest tjedana sutkinja Penney Azcarate u okrugu Fairfax, Virginija.

image

Johnny Depp i Amber Heard.

KM/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osveta bivšeg

Stvar je, naime, u tome da je Amber Heard potkraj 2018., na krilima pokreta #MeToo za "Washington Post" napisala kolumnu u kojoj je tvrdila da je žrtva obiteljskog zlostavljanja. Tiskana je u okrugu Fairfax, a Johnny Depp u tekstu nije imenovan. No, on je kolumnu doživio kao uvredu, posebno njezinu tvrdnju kako ju je pretukao dok su bili u braku.

Glumica, pak, njegovu tužbu i golem zahtjev za odštetom doživljava kao osvetu jer je progovorila o zlostavljanju moćnog muškarca, stoga je na pomolu sudska bitka koja bi mogla postati medijski događaj godine, piše Yahoo.

Pojavit će se i slavni svjedoci: britanska filmska zvijezda Paul Bettany svjedočit će za Deppa, dok će američki glumac James Franco i tehnološki mogul Elon Musk, ujedno i bivši dečko Amber Heard, svjedočiti u korist zvijezde franšize Aquaman.

image

Elon Musk

APFOOTAGE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Uvodne riječi odvjetnika bivših supružnika iznesene su početkom ovog tjedna, a kako su Depp i Heard te njihovi svjedoci tijekom sudskog procesa u Londonu otkrili toliko prljavog rublja da su iznenadili čak i britanske tabloide, oguglale na sve, pretpostavlja se da će i ovog puta iznijeti kojekakve detalje iz svog burnog, petnaestomjesečnog braka koji su sklopili prije sedam godina.

Čitajte i: Deppova bivša uoči suđenja: ‘Plaćam cijenu za govor protiv muškaraca na vlasti‘

Sutkinja Penney Azcarate, inače bivša marinka, dopustila je presedan: bombastičan građanski postupak od utorka 12, travnja, prenosit će internetska stranica Court TV. S druge strane, poručila je da neće trpjeti cirkus u sudnici i izvan nje. Bivšim supružnicima zabranila je pozirati ili davati autograme u sudnici te ispred zgrade suda. Obožavateljima nekad sretnog para poručila je da ne pokušavaju kampirati na travnjaku koji pripada sudu jer će kazne biti paprene. Reda mora biti, zaključila je.

Linker
19. travanj 2024 17:43