NOVI ŽIVOT SA STRICEM

Kakav majstor u bademantilu! Upoznajte novo lice Gorana Bogdana!

Proslavljeni glumac igra glavnu ulogu u filmskom hibridu trilera, drame i aspurdnog humora čije je snimanje započelo u Zagrebu.

Odavno je poznato da je Goran Bogdan (40) majstor filmske transformacije, ali širokobriješku glumačku zvijezdu sa zagrebačkom adresom još nismo imali priliku upoznati kao sredovječnog bradonju neukrotive kose u bademantilu. Fotografije stižu s prve klape debitantskog dugometražnog igranog filma ‘Stric’, redateljskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca, čije je snimanje započelo 20. svibnja u Zagrebu.

Goran Bogdan piše povijest: ‘Ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme‘

U tom nekonvencionalnom hibridu trilera i drame s elementima apsurdnog humora u produkciji filmske kuće Eclectica redatelji su okupili glumačku ekipu iz snova: naslovnu ulogu strica tumači Miki Manojlović, otac je Goran Bogdan, njegova suprugu igra Ivana Roščić, a sina Roko Sikavica.

image
SARA B. MORITZ

Autorski dvojac Andrija Mardešić i David Kapac potpisuje i scenarij filma čija se radnja odvija za bogatom božićnom trpezom potkraj 80-ih godina, uz koju majka, otac i sin dočekuju voljenog strica koji s darovima stiže iz Njemačke. Obiteljsku idilu prekida iznenadna zvonjava telefona, a nakon toga se napetost za stolom može rezati nožem.

Autori svoj film opisuju kao božićni u kojem je nešto gadno pošlo po zlu i u njemu će pokušati manevrirati između teatra apsurda, terora i crnog humora.

image
SARA B. MORITZ

Mardešić i Kapac proslavili su se nagrađivanim kratkim filmovima ‘Nas dva’ i ‘Zagorski specijalitet’, a ‘Stric’ im je debitantsko dugometražno ostvarenje u kojem uz fenomenalnu glumačku postavu važne uloge imaju i purica s mlincima, francuska salata i - puška.

image
SARA B. MORITZ

Direktor fotografije je Miloš Jaćimović srpski snimatelj s njujorškom adresom, poznat po nagrađivanim filmovima ‘Oaza’, ‘Varvari’ i ‘Tilva Roš’, za scenografiju je zadužena Ivana Škrabalo, kostime potpisuje Ana Savić Gecan, a masku Silvija Bradica. Prema planu filmska ekipa ostaje na okupu do 17. lipnja, a snimanje se odvija na lokacijama u Zagrebu i Hrvatskom zagorju.

Goran Bogdan raznježio fanove: Uspomena koju mu je djed ostavio neprocjenjivo je blago

Linker
16. travanj 2024 15:30