POSLJEDNJI POTEZ

Kako je omiljeni sin kraljice Elizabete zbog seksualnog skandala ostao bez titula

Princu Andrewu kraljica Elizabeta oduzela je sve titule, a odavno je već ostao i bez ugleda.

"Uz kraljičino odobrenje i suglasnost, vojna pripadnost i kraljevska pokroviteljstva vojvode od Yorka vraćeni su kraljici. Vojvoda od Yorka nadalje neće preuzimati nikakve javne dužnosti i brani se u ovom slučaju kao privatni građanin”, stoji u izjavi Buckinghamske palače. Time je britanska kraljica Elizabeta oduzela svom sinu, princu Andrewu (61), sve njegove kraljevske i vojne titule zbog tužbe koju je protiv njega pokrenula Virginia Giuffre (38), žena koja tvrdi da ju je seksualno zlostavljao kad je bila maloljetna.

Virginia Roberts Giuffre podnijela je privatnu tužbu zbog zlostavljanja i od njega zahtijeva odštetu i javnu ispriku. Najeksponiranija žrtva monstruoznog pedofila Jeffreyja Epsteina, u tužbi je navela da je pokojni Epstein trgovao njezinim tijelom i prisilio je na seks sa svojim prijateljima, među kojima je bio i princ, piše CNN. Tvrdi da ju je Andrew zlostavljao i u Epsteinovoj kući na Manhattanu te na njegovu privatnom otoku na Američkim Djevičanskim otocima dodavši da je princ znao da je ona u to vrijeme bila maloljetna te da je žrtva Epsteinove zločinačke svodničke organizacije. Andrew ju je, kaže, prisiljavao na seks. Epstein je pak 2019. samoubojstvom u zatvoru izbjegao suđenje za svoja zlodjela.

image

Skandal ga je stajao titule i ugleda

FOTOGRAFIJE: BEN GABBE AFP

Američki sud žalbu princa Andrewa je odbio. Okružni sudac Lewis A. Kaplan kazao je kako prinčevi odvjetnici nisu uspjeli osporiti ustavnost tužbe koju je Virginia Giuffre podnijela u kolovozu.

ČITAJTE I : U vrijeme dok je ona zloglasnom Epsteinu podvodila maloljetnice, princ Andrew ju je uvodio u Palaču

Virginija je danas supruga i majka troje djece, a iako su prošla dva desetljeća od nemilog događaja, kaže da se ni danas nije uspjela u potpunosti oporaviti.

“Prije dvadeset godina bogatstvo, moć, položaj i veze princa Andrewa omogućili su mu da zlostavlja uplašeno, ranjivo dijete bez ikoga tko bi je zaštitio. Njegovi su postupci prekoračili sve moguće granice pristojnosti i nedopustivi su u civiliziranom društvu. Odavno je zbog toga trebao odgovarati”, navodi se u tužbi.

U intervjuu BBC-ju 2019. izjavio je da Virginiju u životu nije vidio, kamo li s njom spolno općio no odale su ga fotografije iz 2001. iz doma svodnice Maxwell gdje je u prisnom zagrljaju s Virginijom.

image
FOTOGRAFIJE: HANDOUT AFP

ČITAJTE I : Skandalozni princ Andrew planira opet oženiti bivšu suprugu? Ona mu vjeruje da je potpuno ‘čist‘ od optužbi za zlostavljanje

Linker
20. travanj 2024 11:05