traumatično iskustvo

Kim Basinger konačno je priznala zašto je ostavila Aleca Baldwina nakon sedam godina braka

Vrijeme liječi sve rane, danas s bivšim ima bolji odnos, no zato se njihova kćer, slavna manekenka Ireland Baldwin,bori s tjeskobom, posljedicom natezanja roditelja na sudu zbog nje, kad je bila djevojčica.

Prije nego su Angelina Jolie i Brad Pitt započeli ogorčenu sudsku bitku zbog skrbništva nad njihovom maloljetnom djecom, sličan „put iz pakla“ prošli su dobitnica Oscara Kim Basinger i Alec Baldwin. Bili su u toliko lošim odnosima da je holivudski glumac njihovu gotovo sedmogodišnju borbu za skrbništvo za nad danas odraslom kćerkom Ireland, usporedio s ratom u Indokini.

Ukratko, ona mu je branila pristup zajedničkom djetetu jer je bio vrlo autoritativan otac, protiv čega se borio na sudu. O tome je 2008. napisao knjigu "A Promise to Ourselves: A Journey Through Fatherhood and Divorce".

Ona, pak, rijetko priča o razvodu: zaključila je kako je više nego dovoljno da o tome progovara njezin bivši. Pa ipak, neke detalje o jednom od najružnijih holivudskih sudskih trakavica koja je završila 2008., otkrila je u angažiranom, ženskom podcastu "Red Table Talku" koji vode mama i kćer Jada Pinkett Smith, Willow Smith te Jadina majka, Adrienne Banfield-Norris, prenosi People.

"Danas smo svi dobro i slažemo se, kako god. Ali on je bio izazov," rekla je zvijezda filma "L.A. Confidential" koji joj je donio nagradu Američke filmske akademije.

image

Alec Baldwin i Kim Basinger

BARRY ROBERTS/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Različit pogled na odgoj

"Imali smo teško razdoblje. Mislim da Alec tada nije bio emocionalno ili mentalno sposoban za racionalni razgovor. Alec reagira na sasvim drugačiji način u svom privatnom životu od javnog", rekla je dodajući da se tijekom razvoda, a čini se i nakon njega, nisu viđali oči u oči. Zašto? Navodno je bio verbalno agresivan. To je bio glavni razlog zbog kojeg ga je 2000. ostavila poslije sedam godina braka. Sud ih je razveo dvije godine kasnije, ali se borba za zajedničko skrbništvo nad Ireland nastavila još šest godina.

Čitajte i: Nije mu do smijeha: Američki komičar nakon pogibije kolegice na setu do daljnjeg se povlači iz šoubiznisa

"Razvod je težak za dijete. Odgajala sam kćer nekonvencionalno. Samo sam htjela da odrasta slobodna. Ako je Ireland željela da je posjete prijatelji i da šaraju po zidovima njene sobe olovkom, to mi je bilo u redu. Željela sam da njezino djetinjstvo bude puno ljubavi i prijatelja," ispričala je dajući na znanje da njezin bivši nije tako gledao na odgoj, otkrio je celebrity portal nickiswift.com.

Danas je 26-godišnja Ireland uspješna manekenka, u međuvremenu je izgladila zahlađeni odnos s ocem, no zbog ružnog razlaza svojih roditelja i danas se bori s tjeskobom.

Na žalost, nije jedina: s anksioznošću se borio i njezin otac. Majka i kćer pojasnile su u podcastu da je problem s Alecom bio u tome što on o svojoj tjeskobi nije htio pričati, a to je pogoršavalo njegovo stanje i guralo ga sve dublje u jad.

"Odrastao je u tradicionalnoj irskoj obitelji u kojoj se dijeljenje osjećaja s drugima smatralo slabošću. Zato je sve potiskivao. Kad osjećaje više nije mogao gurati pod tepih, pukao bi", ispričala je glumica. Kako je to konkretno izgledalo, vidjelo se tijekom njihove borbe za zajedničko skrbništvo nad Ireland.

image

Ireland Basinger Baldwin

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Zgroženi sudac

Naime, kad mu se tada 11-godišnja Ireland nije htjela odazvati na telefon, bijesni Baldwin ostavio je djetetu poruku na telefonskoj sekretarici nazivajući je "nepromišljenom malom prasicom". Izvrijeđao i Kim Basinger. Ona je, pak, snimku pustila na sudu: zgroženi sudac privremeno mu je uskratio pristup kćeri. Danas se, na sreću, štošta promijenilo.

Čitajte i: Lijepe vijesti nakon mjeseci patnje: Alec i Hilaria Baldwin očekuju sedmo dijete

Vrijeme je zaliječilo stare rane, a holivudski glumac s drugom suprugom, Hilarijom Baldwin, očekuje sedmo dijete. Njegova bivša sreću je 2014. pronašla s holivudskim frizerom Mitchom Stoneom: upoznali su se i zaljubili nakon što joj je uredio kosu. Povučeno žive zajedno, a Ireland ima samo riječi hvale o "očuhu". Kako njezin otac ima i previše posla s djecom iz drugog braka, ne pokazuje otvoreno da je ljubomoran. Svatko je na kraju, u priči o traumatičnom razvodu, dobio što je htio.

Linker
10. travanj 2024 20:23