nešto sasvim drugačije

Lara Antić i Hrvoje Prskalo čekaju ‘bolje sutra‘: ‘Ponekad mi se čini da živimo u Kafkinoj pripovijetci‘

Singl "Bolje sutra" neočekivani je uradak benda "Bang Bang", kojim će se predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu. Ujedno je i najava trećeg studijskog albuma popularnog benda.

Svi ljubitelja benda Bang Bang će sigurno primijetiti kako je se njihov novi singl "Bolje sutra" razlikuje od pjesama na koje su navikli. Ovo je njihov treći singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma, a prvu izvedbu uživo ćete imati priliku vidjeti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu. Bračni par Hrvoje Prskalo i Lara Antić progovara o novom singlu, promjenama koje su se dogodile s pojavom pandemije i njihovoj definiciji uspjeha.

Bolje sutra je treći singl s nadolazećeg albuma. Za razliku od ljubavnih tema koje su činile glavnu okosnicu albuma "Bez obzira na sve" i "Mol.2", tematika pjesme je drugačija od one na koju smo navikli od vas? Najavljujete li neki zaokret ili je ovo bio samo kratki izlet?

Hrvoje: Već sam i prije izjavio da nisam baš neki politički angažiran autor, ali ponekad osjetim potrebu izbaciti svoje mišljenje ili frustraciju kroz stihove. Također, smatram da Larinom senzibilitetu baš i ne pristaje ta tematika. Ipak, prije par godina dogodila se pjesma "Kako stoje stvari" uz pomoć Saše Antića i postigla dosta dobre reakcije. Brine me činjenica da su kod nas društveno angažirane pjesme tematski uvijek aktualne. Pjesma "Bolje sutra" satirična je zezalica s obratom u zadnjem dijelu pjesme gdje se pitam "A ‘di sam tu ja?" i "je li moguće da sam propustio sve?" pa automatski ne dijelim isključivo kritiku već i autoironiju.

Lara: Biti apolitičan u ovom trenutku, za mene je krajnje neshvatljivo i nemoguće. Čitajući vijesti, natpise i naslove koji nas svakodnevno bombardiraju, ponekad mi se čini da živimo u Kafkinoj pripovijetci. Ne znam kako će ovaj "proces" završiti, ali za mene su sarkazam i ironija jedini lijek za "Bolje sutra".

Čitajte i: Recikliranjem starih predmeta Lara Antić i Hrvoje Prskalo napravili su impresivnu oazu za kreativno stvaranje

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, što biste rekli koliko je ona utjecala na kreativni proces, koliko se taj proces promijenio?

Hrvoje: Što se kreative tiče, meni nije bilo nimalo inspirativno i mislim da u periodu između prvog lockdowna i zadnjeg potresa nisam napisao niti jedan stih. Koncentrirao sam se na producentski posao koji mi donosi stalne prihode i trudio se ostati zaposlen. Također, tada uopće nismo mogli imati probe niti organizirati bilo kakvo snimanje u studiju, na sreću sada nam je bar to omogućeno.

image
Bend priprema treći studijski album i sprema se za nastup na Zagrebačkom festivalu.
Kinoteka

Kao glazbenicima, koja je vaša definicija uspjeha?

Lara: Za mene je uspjeh osjećaj ispunjenosti, sreće i mira, bez obzira s kojim se poslom bavite. Zahvaljujući ljudima koji čine Bang Bang ja imam taj osjećaj. Vjerujem da nas je sve to i dovelo do nekih drugih možda "vidljivijih" uspjeha kao što su koncerti i nagrade koje smo zajedničkim snagama ostvarili i osvojili.

Čitajte i: Pjevačica pokorila špicu: Baloner, fora najlonke i gležnjače su pravi spoj za poglede

Imate li omiljeno koncertno mjesto za nastup i zašto?

Hrvoje: Omiljeno mjesto za nastup nam je svaka bina veća od 15 metara kvadratnih. Ja osobno više volim manje klupske svirke, ali i ogromne festivalske bine imaju svojih čari. Ne bih sad izdvajao neke klubove ili festivale da nekoga ne izostavim ili uvrijedim, uglavnom, super se provodimo gdje god da se pojavimo i nikada nismo imali nekakva neugodna iskustva.

Linker
19. travanj 2024 07:42