Momčilo Otaševil i Jelena Perčin Otašević
 John Pavlish
zvijezda nove serije

Momčilo Otašević: 'Zadnjih šest godina provodim po 13 sati dnevno na setu, ali uloga oca uvijek će mi biti najdraža'

Crnogorski glumac Momčilo Otašević (29) zbog angažmana u novoj dramskoj seriji Nove TV 'Drugo ime ljubavi' ovo je ljeto uhvatio malo vremena za odmor, a proveo ga je sa svoje dvije mezimice - suprugom i kolegicom Jelenom Perčin te jednogodišnjom kćerkicom Mašom koja ga svaki dan podsjeti da mu je upravo uloga oca ona najdraža.

Jeste li pored svih glumačkih angažmana uspjeli ovo ljeto uhvatiti vremena za odmor?

- Odmarao sam se tijekom Bračkog filmskog festivala, a onda i desetak dana u Crnoj Gori. Provodim život na setu, po 13 sati dnevno zadnjih šest godina, ali to je moj posao i ne žalim se. Radim punom parom na seriji "Drugo ime ljubavi", a krajem godine završavam snimanje crnogorske drame Ivana Bakrača "Poslije zime".

Kako se snalazite u ulozi oca i plivate u bračnim vodama?

- U očinstvu zaista i istinski uživam – od svih uloga to mi je definitivno i uvijek će biti ona najdraža. Jelena i ja odlično funkcioniramo u bračnom životu, svaki slobodan trenutak se trudimo provesti pričajući i uživajući u međusobnom društvom, a što manje pred televizijom pa tako ona ne gleda ni moje serije, eventualno ako joj kažem da nešto obavezno poprati. Jednom u desetak dana ipak sjednemo i pogledamo nešto zajedno, "Peaky Blinders" recimo, pogledali smo sve sezone. Ako mogu sanjati gdje bih glumio to bi definitivno bila 62. sezona te serije!

Hrvatski redatelji vas jako vole, vrlo ste zaposlen glumac. I onda kažu da su Crnogorci lijeni! Što vi mislite o tome?

- Nije teško ne kasniti na posao, znati tekst, biti spreman, raspoložen, truditi se – sve se to isplati i vidi. Ne bih rekao da su Crnogorci lijeni, to je samo dobra šala. Komentirao sam nedavno s redateljem Josipom Žuvanom ostatak svijeta i Balkan. Ovdje kod nas imamo jednu stvar koja, čini mi se, nigdje drugdje na svijetu ne postoji u tolikoj mjeri, a to je – umjetnost dokolice!

Kakva je vaša glumačka partnerica u novoj seriji "Drugo ime ljubavi"?

- Elizabeta Brodić je odlična prijateljica i osoba prije svega, ali i sjajna partnerica i glumica koja već ima iskustva u kazalištu i na filmu. Ovaj projekt nešto joj je potpuno novo, a ja dobro znam kako može biti nekome tko tek počinje i zato se jako trudim olakšati joj i pomoći kojim dobrim savjetom. Veliko mi je zadovoljstvo raditi s njom, strašno brzo uči i napreduje.

Zagreb, 030919.
Kaptol Boutique cinema.
Svecano predstavljanje i projekcija nove serije Drugo ime ljubavi Nove TV.
Na fotografiji: Momcilo Otasevic, Elizabeta Brodic
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / Hanza Media
Momčilo Otašević i Elizabeta Brodić

A ostatak ekipe sa seta?

- Ekipa sa seta je sjajna, s većinom sam već radio, ali zanimljivo mi je s nekima od njih ulaziti u nove glumačke odnose. Vladimir Posavec mi nikad prije nije igrao oca, a s mojim 'zemljakom' Markom Todorovićem mi je poseban gušt raditi jer smo privatno jako dobri, a u seriji glumimo likove koji se međusobno mrze. Veselim se stoga svakom novom danu na setu!

Linker
18. travanj 2024 12:15