bravo majstore!

Najljepši dar za 18. rođendan! Mili Poljičak osvojio juniorski Wimbledon

Mili je prije pobjede na Wimbledonu osvojio mnoštvo nagrada pa i onu za najveću sportsku nadu "Dražen Petrović".

Hrvatski tenisač Mili Poljičak osvojio je naslov pobjednika u juniorskom Wimbledonu, pobijedivši Amerikanca Michaela Zhenga sa 7:6, 7:6. Mili za tri dana, 13. srpnja, slavi 18. rođendan pa mu je ova pobjeda zasigurno najljepši dar.

"Hvala svima na dolasku, bila je ovo sjajna atmosfera. Jako sam zadovoljan što sam ovdje ispred ovakve publike. Kada sam zakoračio na teren, bio je savršen osjećaj. Znao sam da će biti dobar meč pred ovoliko puno ljudi. Jako sam sretan zbog moje pobjede. Mislim da sam prvi Hrvat koji je ovo ostvario u juniorskoj konkurenciji. Jako sam sretan, ovo je sve što sada mogu reći", rekao je Poljičak, a prenose Sportske Novosti.

Mladom su Splićaninu sportski uzori Goran Ivanišević i Mate Pavić, čiji ga je otac Jakov teniski izgradio. Iako je u teniskom svijetu još uvijek junior, prije četiri godine dobio je nagradu "Dražen Petrović" za najveću sportsku nadu koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor.

image

Mili Poljičak

DAMIR KRAJAC CROPIX

Nakon završene osnovne škole na Pojišanu, u Zagrebu je upisao dopisnu birotehničku školu.

Čitajte i: Upoznajte Milija Poljičaka: Novo hrvatsko tenisko čudo u finalu Wimbledona!

Na pariškom Roland Garosu osvojio je naslov juniorskog Grand Slam u konkurenciji parova te tako postao šesti hrvatski tenisač s tom titulom. Ove godine osvojio je prve pobjede na seniorskim Challenger turnirima.

"Znam koliko sam napredovao s trenerom Jozom Dumanićem, koji je prije radio s Gojom, s kojim jako kvalitetno treniram i jako sam zadovoljan", izjavio je na Baterijama s Jakovom Pavićem, ocem tenisača Mate Pavića.

Nakon osvojenog juniorskog Wimbledona možemo sa sigurnošću reći da je pred Poljičkom blistava teniska karijera!

Linker
18. travanj 2024 16:47