Helen Mirren

 FOTOGRAFIJE: CHRIS FARINA/AFP/PROFIMEDIA CHRIS FARINA/AFP/PROFIMEDIA
‘ŽELJEZNA DAMA‘

Neponovljiva diva Helen Mirren neprepoznatljiva u novoj ulozi u kojoj je utjelovila izraelsku premijerku

“Golda Meir je bila impresivna, nepopustljiva i moćni vođa”, rekla je Mirren o životu ove legendarne žene.

“Golda Meir je bila impresivna, nepopustljiva i moćni vođa”, rekla je Mirren o životu ove legendarne žene.

Dobitnica Oscara Hellen Mirren (76) na novim fotografijama koje je ekskluzivno objavio Page Six, Izgleda neprepoznatljivo. Naime, to su fotografije sa filmskog seta gdje u nadolazećem filmu 'Golda' glumi izraelsku premijerku Goldu Meir.

Slike prikazuju Mirren kako nosi masku na snimanju u Londonu kako bi se transformirala u "željeznu damu" izraelske politike, prenosi Page Six.

Glumica na fotografijama izgleda znatno mršavije, nosi široku haljinu, a njezina je sijeda kosa skupljena u punđu. Inače glamurozna glumica, ulovljena je kako na balkonu naslonjena na ogradu puši cigaretu s kolegicom Camille Cottin.

image

Izraelka premijerka Golda Meir

REGINALD DAVIS/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Hellen Mirren najbolje zna kako razbiti jesensko sivilo: Kopirajte je s ovim komadima

Prije svoje smrti 1978., izraelska premijerka Meir je podržavala svoju zemlju tijekom Yom Kippur rata 1973. - kada su Egipat, Sirija i Jordan pokrenuli iznenadni napad na Izrael kako bi povratili teritorij izgubljen tijekom Šestodnevnog rata 1967. godine.

“Golda Meir je bila impresivna, nepopustljiva i moćni vođa”, rekla je Mirren o životu ove legendarne žene te dodala: “Veliki je izazov prikazati je u najtežem trenutku njezina impresivnog života. Nadam se samo da ću opravdati njen lik koji zaslužuje pravdu!

image

Helen Mirren i Taylor Hackford

BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Oskarovka Hellen Mirren iznenadila izjavom da se sama šiša

Estetski gledano, Meir i Mirren ne mogu biti više suprotne. “Svaki dan se šminkam”, rekla je Mirren za People, napomenuvši da to nema nikakve veze s njezinim suprugom, redateljem Taylorom Hackfordom, nego da to radi zbog sebe.

“Ne šminkam se za Taylora jer on to nikada ne primjećuje. Pita me jesam li se našminkala ili ne i nije ga baš pretjerano briga, ali sigurno ne primjećuje", zaključila je.

Linker
26. travanj 2024 13:42