Dirljiv razlog

Nije mogao zaustaviti suze: Ovo je pravi razlog zašto Anthony Hopkins nije došao po svoj drugi zlatni kipić

Sada dvostruki oskarovac je umjesto crvenog tepiha u Hollywoodu odabrao posjetiti grob jedne od najvažnijih osoba u svom životu koja ga je nadahnula za ulogu u filmu ‘Otac‘.

Osvojivši drugi Oscar u karijeri, velški glumac Sir Anthony Hopkins postao je najstariji glumac koji je osvojio ovu nagradu. Zlatni kipić dobio je za ulogu dementnog starca kojeg posjećuje njegova kći u filmu 'Otac', što je gotovo 30 godina od osvojene nagrade za najboljeg glumca u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Nagradu je umjesto njega prihvatio glumac Joaquin Phoenix jer Hopkins nije nazočio nedjeljnoj dodjeli i to iz vrlo opravdanog razloga. Naime, oskarovac je umjesto hodanja po crvenom tepihu u Hollywoodu odlučio posjetiti očev grob u Južnom Walesu.

Neposredno prije svoje pobjede, Hopkins je tvitao video s groblja na svom Twitter profilu, napisavši:

"Richard Hopkins, moj voljeni otac, počiva u vječnom miru"' i recitirao 'Ne idi nježno u tu laku noć' velškog pjesnika Dylana Thomasa. Hopkins nije mogao završiti recitaciju jer su ga svladali osjećaji: "Bože, ne mogu to učiniti, previše je bolno", rekao je potreseni glumac.

image
Anthony Hopkins u filmu 'Otac' glumi dementnog starca kojeg posjećuje njegova kći koju je utjelovila Olivia Coleman.
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Da je dvostruki oskarovac, saznao je nekoliko sati nakon dodjele pa se u ponedjeljak ujutro zahvalio putem videa na Twitteru, rekavši da stvarno nije očekivao pobjedu.

"Dobro jutro, evo me u mojoj domovini Walesu, a u 83-oj godini života nisam očekivao da ću dobiti ovu nagradu. Zaista nisam. Zahvalan sam Akademiji. Želim odati počast Chadwicku Bosemanu koji nam je prerano oduzet, i opet, svima vam puno hvala. Zaista to nisam očekivao, pa se osjećam vrlo privilegirano i počašćeno", poručio je Hopkins koji je nedavno ispričao kako ga je upravo pokojni otac nadahnuo za ulogu u 'Ocu'.

Čitajte i: Anthony Hopkins pobjedom na Oscarima razbjesnio fanove preminulog Chadwicka Bosemana: ‘Totalno je podcijenjen‘

Čitajte i: Dodjela Oscara u znaku radišnih majki: Uspjeh ovih žena dokaz je da se filmska industrija pomiče s mrtve točke

Čitajte i: Zašto je dodjela Oscara zamišljena kao filmski set? Da voditelji i uzvanici ne moraju nositi maske

Čitajte i: Standardni miljenici i netipični hit koji vreba iz prikrajka: Otkrivamo tko su glavni favoriti za pozlaćeni kipić

Čitajte i: Tri najvažnija Oscara za ‘Zemlju nomada‘: Najbolji film, režija i ženska glavna uloga! Noć trijumfa za Frances McDormand i Chloe Zhao

Linker
07. travanj 2024 00:36