privatni album
Čestitamo!

Od simpatičnog malog pjevača do vrsnog stručnjaka: Dino Jelusić slavi još jedan veliki uspjeh

Godine i godine rada i predanosti urodile su plodom - domaći glazbenik svjetskog kalibra uspješno je završio još jednu etapu glazbenog obrazovanja.

Glazbenik Dino Jelusić proslavio se 2003. kada je osvojio dječji Eurosong s pjesmom "Ti si moja prva ljubav". Od tada je svoj život posvetio glazbi, posebice rocku te je ostvario još puno uspjeha, među kojima se najviše ističe onaj kada je postao pjevač poznatog američkog rock benda Trans-Siberian Orchestra.

Pobjedio je i u showu "Zvijezde pjevaju" s glumicom Tarom Thaller, a sada se na Instagramu pohvalio još jednim postignućem.

"Od danas sam magistar muzike", napisao je Dino ispod fotografije na kojoj pozira u svom prepoznatljivom stilu. Na diplomi sa zagrebačke Muzičke akademije su mu čestitali mnogi obožavatelji, kolege i prijatelji, među kojima je bila i domaća plesačica Tina Walme.

10.04.2019.
Dino Jelusic i Tara Thaller.
Foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić
Dino Jelusić i glumica Tara Thaller odnijeli su pobjedu u osmoj sezoni 'Zvijezde pjevaju'

Inače, Dino se prije par godina borio s bolešću zbog koje se bojao da više nikada neće pjevati. "Na današnji dan prije pet godina uklonjen mi je tumor ispod glasnica. Nimalo se nisam plašio dok nisam počeo razmišljati da postoji mogućnost da nakon operacije više neću moći pjevati. To mi je prošlo kroz glavu dok sam na operacijskom stolu čekao svoj red. To nije bio čvorić na glasnicama od iscrpljenosti, bilo je drugačije. Ovo sam ja u Ljubljani, dok sam radio na solo snimci 2014. Morao sam snimiti sve te vokale prije operacije jer sam imao strogo zadane rokove. A onda u jednom trenutku moji dečki iz benda nisu mogli snimiti instrumente za ovaj projekt pa sam ja odradio bubnjeve, bas, gitare i vokale na dvije ili tri pjesme. Luda vremena. Zahvalan sam što je sve to danas samo prošlost", podijelio je Dino prošle godine na Instagramu.

Nakon operacije je mjesec i pol dana morao šutjeti, a prvi put je zapjevao na audiciji za prvu sezonu glazbenog showa "The Voice". No, ipak je odustao od showa jer je prije operacije snimio cijeli album koji bi morao povući ako želi nastupati u showu, što, naravno, nije dolazilo u obzir.

Zagreb, 030719.
Nastup grupe Wild Drive na Salati prije koncerta rock grupe Whitesnake.
Na fotografiji: Dino Jelusic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / Hanza media
Nastup grupe Animal Drive na Šalati prije koncerta rock grupe Whitesnake.

Dino je nakon toga dobio poziv od benda Trans-Siberian Orchestra da im se pridruži kao vokal na turneji po SAD-u s kojima od tada redovito nastupa, a osnovao je i vlastiti bend Animal Drive s kojim je nastupao na Šalati kao predgrupa slavnom Whitesnakeu. Bravo Dino!

Čitajte i:

Dino Jelusić prisjetio se sretnih trenutaka s Tarom i otkrio tajnu nove sezone showa 'Zvijezde pjevaju'

Dino Jelusić u Americi živi svoj san: 'Nevjerojatno je da se to dogodilo u samo dvije godine'

Dino Jelusić je imao tumor: 'Na operaciji sam se jedino bojao da više nikad neću pjevati'

Linker
25. travanj 2024 16:36