Profimedia, Mega Agency
Nije joj bilo lako

Početak karijere Reese Witherspoon nije bio najbolji: 'Danima sam neprestano plakala'

Vrckava Reese Witherspoon u svaki film koji glumi unese svoj energični i pozitivni karakter pa nam je gušt gledati njezine filmove. No, njezin put do uspjeha nije bio posut ružama. Na Instagramu je objavila post u kojem se prisjetila nekih ružnih trenutaka s početka karijere, ali i dala najbolji savjet kako se istrgnuti iz ralja depresije, kada nam ništa ne ide od ruke.

Svi smo se u životu nebrojeno puta susreli s odbijanjem i podcjenjivanjem od strane onih ljudi koji u nama nisu prepoznali vrijednost i nebrojeno puta nas je njihova reakcija dovela do suza i potaknula sumnju u same sebe. No, nekada nas "odbijanac" može usmjeriti u pravcu koji će nas dovesti do onog što je za nas puno bolje i kvalitetnije od onog što mi mislimo da trebamo.

Glumica Reese Witherspoon (43) na Instagramu se osvrnula upravo na vlastiti neuspjeh i "odbijance" na početku svoje karijere te nas je podsjetila kako oko ničega i nikoga ne treba očajavati, već pregrmjeti što god nas je snašlo i ići dalje.

"Mnogo priča na Instagramu govori o uspjehu, no mislim da nam neuspjeh može biti velika pomoć u životu. Kada sam tek počinjala svoju glumačku karijeru, otišla sam na audiciju za ulogu koju sam željela više od IČEGA. Radi se o nevjerojatnom filmu s velikom, muškom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi. Triput su me zvali, kasnije sam imala screen test, a nekoliko dana kasnije nazvao me moj agent i rekao da nisam dobila ulogu jer glavna zvijezda više voli raditi s drugim glumcima", prisjetila se Reese.

"Plakala sam tri puna dana. To su bile jedne od najvećih suza u životu, ali sam se oporavila i našla drugu ulogu. Naravno, nije bilo isto i nikad nisam pogledala taj film, ali sam iz tog iskustva puno naučila", napisala je glumica.

Uvijek nasmijana i simpatična Reese, koju najviše pamtimo kao Elle Woods iz komedije "Plavuša s Harvarda", priznala je da je tijekom godina izgubila jako mnogo uloga, ali ih je i dobila, no svaka neuspjela audicija ipak je ostavila traga na njoj. "Uvijek su mi govorila da sam previše nešto...previše niska, previše vrckava, previše energična. Jednom su mi čak rekli da sam prepametna da bih glumila mladi, ženski lik. I neću lagati, nekada su me takvi komentari povrijedili jer sam uzimala previše osobno. U dvadesetima sam isplakala suza i suza pod tušem. No, ono što nisam znala jest sljedeće: odbijanje nas uči ustrajnosti i kako očvrsnuti te da nije svaki put onaj pravi", rekla je.

"Moja prijateljica Kerry Washington uvijek kaže da je odbijanje neka vrsta Božje zaštite. Svemir vas stalno štiti od lošeg posla ili toksične veze. Prisjetite se toga kada ne uspijete u nečem ili vam voljena osoba slomi srce. Da, tugujte, ali nastavite dalje. Čekaju vas puno bolje stvari", poručila je Reese, koju smo imali prilike gledati dvije sezone u popularnoj seriji "Male laži" na HBO-u.

Linker
19. travanj 2024 17:44