Maja Jurović
dani za mamu i kći

Pomno dotjerane Tončica Čeljuska i kći Tihana izazivale pozornost na hvarskoj špici

Tončica Čeljuska s mlađom kćeri Tihanom provodi nezaboravne dane ljeta na Hvaru, otoku kojem se televizijska urednica i voditeljica svake godine rado vraća. Ispričala nam je kako izgleda njihov savršen morski dan, otkrila gdje se kupa, pa i koju knjigu čita na plaži.

Tončica Čeljuska (51), koja će nakon ljetne stanke na HRT-u nastaviti voditi i uređivati emisiju 'U svom filmu', ovih dana puni baterije na morskim destinacijama. Uhvatili smo je u nekoliko navrata s kćerkom Tihanom (21) u gradu Hvaru, a obje su svaki put bile pomno dotjerane za gradsku špicu, odnosno isplovljavanje brodićem na Paklinske otoke.

'Inače nam je ljetna baza obiteljska kuća u Baškoj Vodi, ali svake godine malo odem na Hvar, i tako već više od trideset godina. Obožavam ljepote ovog otoka, ali prvenstveno se tu vraćam zbog jako dragih prijatelja koji tu ljetuju. Tihana i ja ostat ćemo na Hvaru tjedan dana, a onda se vraćamo mojoj rodnoj kući', otkrila nam je voditeljica koja je često javno govorila da je 'blagoslovljena mjestom rođenja'.

Davor Matota

Tončica je lani oko Božića u 50. godini postala baka. Njezina starija kći Anuška (26), koja sa suprugom živi u Švicarskoj, rodila je kći, čime se Tončica odmah bila pohvalila na društvenim mrežama, a nama je o malenoj govorila s velikim ushitom i ponosom. 'Unučica je predivna, zove se Amelia i uskoro će napuniti osam mjeseci'.

Da je baka, teško je i pomisliti pri susretu s Tončicom, koja se uz mladolik izgled i odijeva mladenački, pa su ona i njezina Tihana u šetnji izgledale kao sestre u modernim tunikama.

Davor Matota

Za kavu na špici Tončica je pokazala i zanimljivu haljinu s leopard printom, uz koju je nosila sandale s metalik zlatnim odsjajem remenčića te damsku torbu u kombinacije bijele i boje konjaka. Tihana je, osim tunike u svim najjačim duginim bojama, pokazala i kombinaciju vrućih poderanih traper hlačica i kratkog cvjetnog topa uz slamnati šeširić, u čemu nije nezapaženo prošla gradom.

Hvar 11.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Toncica Celjuska
Maja Jurović

Hvar 11.08.2019. / foto: Maja Jurovic / Tihana Celjuska
Tihana Čeljuska / Maja Jurović

'U Hvaru ujutro najprije popijemo kavicu, uvijek u istom kafiću, a potom se brodicom odvezemo na Paklinske otoke na kupanje, obožavamo Stipansku uvalu', govori dobro raspoložena Čeljuska i priznaje da se na moru prepustila 'svim guštima'. 'Močim kosu, skačem, kupam se, ronim, nema kod mene nekog posebnog režima', rekla je. Otkrila nam je i da na plaži trenutačno čita knjigu '12 pravila za život' koja je još lani bila veliki bestseler Jordana Petersona kojim je uzdrmao svijet self-helpa, psihologije i filozofije smisla.

Davor Matota

Linker
05. ožujak 2024 21:17