Goran Mehkek / CROPIX
gaža za pamćenje

POSLJEDNJA SVIRKA RAJKA DUJMIĆA Utučeni Jurica Pađen: 'Nismo znali da će to biti oproštajni koncert'

"Ej, bok dečki, baš mi je drago da ste me pozvali da malo opet sviramo zajedno kao nekada na naš način. Vi ste mi prijatelji i izvrsni glazbenici", rekao je Rajko Dujmić s velikim osmijehom na video koncertu iz svog doma. Glazbenik Jurica Pađen prisjetio se svirke koja je mnoge emotivno dotaknula.

Tehnologija je omogućila da se glazbenici u svibnju ove godine ujedine na sigurnoj udaljenosti i da njihovi domovi postanu privremene koncertne pozornice. Iz svog kauča, Iz dnevne sobe javio se Rajko Dujmić, a s njim i Vlado Kalember, Jurica Pađen, Alen Islamović i Slavko Pintarić Pišta koji su neko vrijeme djelovali u sastavu "4 Asa", a tom svirkom su dokazali da su još u formi.

ŽIVOTNI PUT VELIKANA! Rajko je stvorio glazbu našeg djetinjstva: Svirati je počeo s četiri godine i otad nije stao

Otišao velikan hrvatske glazbe: Rajko Dujmić podlegao teškim ozljedama

Posljednji dani Rajka Dujmića: 'Naš zadnji razgovor... Bio je tako dobre volje... I na Rebru je želio klavir'

"Tada nismo znali da će to biti naš oproštajni koncert. Život uvijek pripremi neka iznenađenja pa i ona tužna. Za video se nismo posebno pripremali jer smo te pjesme svirali tisuću puta, samo smo se morali malo podsjetiti. Ispalo je vrlo emotivno i simpatično, puno ljudi mi je reklo da ih je taj video podignuo u tim depresivnim i neizvjesnim vremenima jer su ih te pjesme podsjetile na neka bolja vremena. Teško mi je sad jer sam prvenstveno ostao bez prijatelja, a tek onda bez suradnika i glazbenog velikana", rekao nam je glazbenik i njegov prijatelj Jurica Pađen.

"Sreća i zadovoljstvo mi je da smo opet zajedno", rekao je tada u video koncertu emotivni Rajko Dujmić koji je uživao u svirci iz svog dnevnog boravka tijekom karantene.

Izgledao je zadovoljno i entuzijastično, presretan što je dijelom eksperimenta u kojem se do tad nije okušao.

Croatia Records


Sve pjesme u video koncertu najavili su sami glazbenici, a posljednju pjesmu "Na modrom nebu iznad Zagreba", pridruženog člana Slavka Pintarića Pište, posvetili su svojim preminulim prijateljima glazbenicima: Slobodanu Momčiloviću Moki, Đurđici Barlović, Mustafi Ismailovskom Mucu, Goranu Ivandiću Ipi i Lazi Ristovskom.. Nitko nije ni pomislio da će se samo nekoliko mjeseci kasnije opraštati od Rajka...

Čitajte i:

Nježna posveta Snježane Dujmić uz otkucaje srca: 'Sigurna sam da će i Rajkovo kucati još dugo'

Rajko i Snježana Dujmić: Više od 30 godina romantike i ljubavnih pjesama u sjeni poroka, svađi i prijetnji

Linker
16. travanj 2024 19:25