OMILJENI SUPERJUNAK

‘Spider-Man: No Way Home‘: Prvi film koji je zaradio milijardu dolara na kino blagajnama u eri pandemije

Treći dio franšize prati Hollanda u ulozi Petera Parkera koji se suočava sa zlikovcima nakon što je otkriven njegov identitet superheroja.

Novi Spiderman postao je prvi film koji je zaradio milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta od početka pandemije, navodi CNN Business. Za tu titulu mu je trebalo tek 12 dana.

"Spider-Man: No Way Home" - u kojem glume Tom Holland (25), Zendaya (25) i Benedict Cumberbatch (45) - također je treći najbrži film koji je dosegao cifru od milijardu dolara. Prije dvije godine, točnije 2019. godine to su bili filmovi "Avengers: Endgame" i "Avengers Infinity War" koji su to učinili u pet, odnosno 11 dana.

Posljednji film koji je prikupio milijardu dolara na kino blagajnama bio je "Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera", koji je u kina stigao u prosincu 2019.

Mnoge zemlje počele su se zatvarati zbog COVID-19 u mjesecima neposredno nakon izlaska filma.

image

Tom Holland i Zendaya

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Tijekom prvog vikenda, "Spider-Man: No Way Home" zaradio je 253 milijuna dolara na domaćim kino blagajnama, što ga čini najuspješnijim vikendom izlaska filma u 2021.

Također ima treću najbolju zaradu iza filmova "Avengers: Endgame" (357,1 milijun dolara) i "Avengers: Infinity War" (257,7 milijuna dolara).

https://www.youtube.com/watch?v=ZYzbalQ6Lg8

Čitajte i: Glasine su bile istinite: Zvijezda serije 'Euphoria' i mladi 'Spiderman' uhvaćeni kako se ljube u javnosti

"Povijesni rezultati iz cijelog svijeta kad smo bili suočeni s brojnim izazovima, ponovno potvrđuju neusporedivi kulturni utjecaj koji ekskluzivni kino filmovi mogu imati kada se snimaju i plasiraju s vizijom i odlučnošću", rekao je Tom Rothman, predsjednik i izvršni direktor Sony Picturesa, u izjavi nakon rekordnog vikenda.

"Svi mi u Sony Picturesu duboko smo zahvalni nevjerojatnom talentu, i ispred i iza kamere, koji je proizveo tako značajan film", dodao je Rothman.

image


Jacob Batalon, Zendaya and Tom Holland

VIANNEY LE CAER/SHUTTERSTOCK

Treći dio franšize, prati Hollanda u ulozi Petera Parkera koji se suočava sa svijetom nakon što je otkriven njegov identitet superheroja. Parker pokušava promijeniti tijek povijesti uz pomoć dr. Strangea (Cumberbatch), ali njih dvojica naiđu na veliku prepreku kada slučajno otvore multiverzum, dopuštajući zlikovcima iz alternativnih stvarnosti koji planiraju nauditi Spidermanu.

Čitajte i: Spiderman u ulozi plesača: 'Tom Holland utjelovit će Freda Astaira u novom filmu i bit će odličan'

"Volio sam svaku minutu koju sam proveo kao Spiderman", rekao je Holland o svojoj ulozi u intervjuu za People ranije ovog mjeseca. "Toliko sam zahvalan Marvelu i Sonyju što su nam dali priliku, održali nas i što su dopustili našim likovima da napreduju. Bilo je nevjerojatno", rekao je te dodao: "Zato se ne želim oprostiti od Spider-Mana - ali osjećam da bismo mogli biti spremni reći mu zbogom", dodao je.

Linker
19. travanj 2024 23:59