POVRATAK KORIJENIMA

Vesna Pisarović nastupit će na opatijskoj pozornici nakon 19 godina: ‘Snimam i novi album‘

Pjevačica nam je otkrila što će odjenuti, koliko će pjesama izvesti na Dori te najavila da se nakon jazz albuma, na radost fanova - ponovno vraća popu.

Nakon 19 godina, pjevačica Vesna Pisarović (42) vraća se na opatijsku pozornicu u sklopu pjevačkog natjecanja Dora, ali ovoga će puta zabavljati gledatelje u show programu.

Čitajte i: Vesna Pisarović objavila je novi album: U suradnji s dva američka glazbenika nastao novi jazz dragulj

Dok čekaju rezultate glasovanja u izravnom prijenosu imat će priliku čuti Vesnine hitove u novom ruhu. Kako nam je otkrila, otpjevat će tri pjesme, a jedna od njih bit će 'Sasvim sigurna' kojom je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2002. Tada je u Estoniji osvojila 11. mjesto.

image
Vesna Pisarović na radost svih fanova snima pop album.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Ostale dvije neka ostanu tajna. Poziv HRT-a za nastup u Opatiji dobila sam prije tri tjedna tako da smo sve brzinski morali organizirati. S obzirom na to da me muzički ne uzbuđuju stare matrice iz 90-ih i 2000-ih, a s bendom ne mogu nastupiti iz epidemioloških razloga, u sedam dana pjesme smo muzički osuvremenili, a za aranžman su bili zaduženi Vedran Peternel i Dimitrije Dimitrijević. Nastup će biti upotpunjen elementima suvremenog plesa, a koreografirala ga je Matea Bilosnić. Režiju nastupa radi Paolo Tišljarić, a za moj modni izraz zadužena je Ana Nikačević – nosit ću kreaciju hrvatskog brenda Les Émaux iza kojeg stoje dizajneri Kristijan Žakić i Nino Sablić. Riječ je o velikom timu za mali broj minuta, ali svi smo inspirirani ovom Dorom, željni smo nastupa, scene, suradnji", rekla nam je pjevačica čiji je veliki koncert u Domu sportova prošle godine bio odgođen zbog pandemije.

Priprema novu glazbenu poslasticu

Isti tim s kojim je trebala surađivati za taj zagrebački koncert, sada je priprema za Doru, tako da je njen medley na HRT-u zapravo uvertira za veliki koncert. Raduje je što ove godine na Dori nastupa mnogo mladih talenata, ali favorita za sada nema.

Čitajte i: Mia Negovetić otkrila kako će izgledati na Dori: ‘Nisam više tako mala, bit će to pravi show!‘

"Eurosong sam po sebi nema baš nikakvih pravila, teško je znati što je dobro, a što nije prije samog nastupa, ali sjajno je da mladi glazbenici koji tek kreću s karijerom imaju jedan takav izazov i takvo iskustvo", kaže Vesna Pisarović.

Ona je prošlu, pandemijsku godinu provela u Zagrebu, a ne Belinu gdje inače živi i posvetila se stvaranju novog albuma. Na veselje svih fanova, najavljuje, bit će to pop album. Posljednja tri mjeseca intenzivno radi na njemu pa se nada i skorom izlasku.

Čitajte i: ‘Dora‘ pod strogim epidemiološkim mjerama: Neće biti publike, a i za natjecatelje postoji važno pravilo

"Inspirirana sam novim imenima na hrvatskoj alternativnoj glazbenoj sceni, jednostavno – zvijezde su se sada poklopile!", zaključuje pjevačica.

Linker
19. travanj 2024 04:13