Sasvim iskreno

Petar Ćiritović o najbesmislenijem poklonu koji je ikad nekome darovao za Božić te svojim malim strastima

U moru obaveza - kako privatnih tako i poslovnih - glumac je izdvojio za nas vremena za nekoliko brzopoteznih pitanja u kojima nam je otkrio ponešto o sebi - koje su mi shopping i gastoronomske slabosti, ali i koji je besmisleni božićni dar jednom prilikom poklonio mami.

Zločesti dečko domaćih serijala, zagrebački glumac Petar Ćiritović (43) privatno je posvećen i odgovoran tata, brižan partner svojoj novoj ljubavi zagrebačkoj poduzetnici i vlasnici kreativnog studija Eventastic Ivi Duduković (45), ali i veliki filmofil i zaljubljenik u hrvatsku književnost.

Inače medijski samozatajna zvijezda domaćeg glumišta izdvojio je za nas vremena za nekoliko brzopoteznih pitanja u kojima nam je otkrio ponešto o sebi, što sluša i gleda u slobodno vrijeme kao i koje su mu shopping i gastronomske slabosti, a zapitali smo se i - koji je to najbesmisleniji dar i kome poklonio, na što smo dobili vrlo zanimljiv odgovor.


Jednom joj je prilikom, naime, poklonio ni manje ni više nego - petarde. A to je, ističe, učinio iz jednog vrlo jednostavnog razloga - jer ih ona nije htjela kupiti njemu. I dok je kao dječak iz zagrebačke Dubrave zanimljivim smatrao pirotehniku, danas su, kaže, njegove shopping slabosti samo fine stvari.

Ali kad je hrana u pitanju tu je i dalje poput svoje djece, devetogodišnjeg Krste i četverogodišnjeg Jakše jer je od svih specijaliteta kao svoje omiljene ipak odabrao - slatkiše, od čokolade, bombona do majstorski napravljenih deserata, kojima i obiluje ovo čarobno blagdansko vrijeme.

image

Petar Ćiritović i Iva Duduković simpatije su iz srednje škole.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Glumac Petar Ćiritović više ne skriva tko mu je osvojio srce: U javnosti se pojavio s bivšom suprugom poznatog estetskog kirurga

S obzirom na to da je godina na izmaku ujedno i godina čitanja upitali smo Petra koja djela i autore on najradije čita. A na njegovoj su listi mahom hrvatski književnici - za razbibrigu i razonodu splitska legenda, književnik Miljenko Smoje, dok za razmišljanje odabire jednog od naših najpoznatijih pjesnika Ivu Andrića, a za krimi varijantu odabira književnika Gorana Tribusona.

image

Intervju s glumcem čitajte u novom broju magazina Gloria.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Od serija pak odabire uglavnom internacionalne naslove. Svih je ovih godina, kaže, nekako bio preskočio britansku uspješnicu Dowton Abbey zbog kojeg je baš nedavno popratio sve nastavke. Pogleda i trenutačne trendi serijale na Netflixu, a od posljednjih mu se najviše svidio Damin gambit. Upravo je završio i serijal Spy koji mu je posebno zanimljiv jer je to prvi put da britanskog glumca Sachu Barona Cohena, najpoznatijeg po ulozi Borata, gleda u nešto ozbiljnijoj ulozi.

U novom je broju Glorije čitajte i sve o njegovoj novoj ljubavi sa srednjoškolskom prijateljicom Ivom Duduković, o tome zašto ga razvod nije odvratio od ideje da se ponovno oženi te kako već godinama živi bez kapi alkohola.

image

GLORIA

Čitajte i: Petar Ćiritović o ljubavi sa školskom simpatijom: Razvod ga nije odvratio od ideje da se opet oženi

Linker
02. travanj 2024 02:04