PATRIK JANKOVIć
ugodno jutro

Šarmantno zagrebačko odredište kao kvartovski hit: Svjetski trendovi u okusu i zero waste koncept

Elegantna speciality kava, egzotična matcha latte, kombucha i još mnogo toga čekaju vas u jutarnjoj ponudi ovo popularnog kvartovskog odredišta.

"Jutro je najvažniji dio dana, jer način na koji provedete jutro može vam mnogo reći o tome kakav će vam dan biti", poznata je izreka, s kojom bi se većina složila. Savršeno provedeno jutro za svakoga je drugačije i ne postoji jedinstveno pravilo koje nalaže jedinstvenu jutarnju rutinu.

Popularno kvartovsko odredište

No, čini se da je savršena formula otkrivena, a nalazi se u šarmantnom zagrebačkom baru pod nazivom Peaches and Cream bar. Ovo popularno kvartovsko odredište svoja je vrata otvorilo početkom lipnja ove godine, a simpatije publike zadobili su izvrsnim koktelima, simpatičnim i stručnim mladim barmenima i uvijek cosy, friendly atmosferom.

image
Interijer je fenomenalan mix pomalo hladnog te topline elemenata od drveta.
PATRIK JANKOVIć

Čitajte i: Kava s tonikom novo je hit piće za ljeto koje je osvojilo internet: Odmah sam ga isprobala i oduševila se okusom

Pored svojih signature koktela, u ponudi imaju i super jutarnju ponudu, s kojim će svako jutro postati upravo – savršeno. Mnogi početak dana ne mogu zamisliti bez kave, stoga se ekipa iz Peachesa pobrinula da u svom baru imaju onu vrhunske kvalitete, i to domaćeg brenda Hug&Punch.

Perfektno balansirana kava za hrvatsko nepce

Ova mala pržionica iz Rijeke osnovana je od strane nekoliko entuzijasta, koji za sebe kažu kako 'biraju samo najbolja zrna iz cijelog svijeta' te da žele 'raditi samo kavu koja priziva najsnažnije osjećaje'. U Peachesu se poslužuje sorta The Crochet - perfektno balansirana kava za hrvatsko nepce. Blagog i balansiranog mirisa, određuje ju vrlo prepoznatljiva nota čokolade te elegantan i dugi aftertaste. Idealna kava za dobro jutro. Priprema se na nekoliko načina - Chemexom, Aeropressom i Frenchpressom, a može se naručiti s nekoliko vrsta biljnih mlijeka, poput rižinog, bademovog i zobenog.

image
Odnedavno su u ponudu uveli matcha latte, kao svojevrsnu zdraviju alternativu kavi.
PATRIK JANKOVIć

S obzirom kako se u Peachesu trude osluškivati svjetske trendove te sve veću potražnju za drugačijim i zdravim pićima, odnedavno su u ponudu uveli matcha latte, kao svojevrsnu zdraviju alternativu kavi. Ovaj zeleni čaj u prahu porijeklom je iz Japana, gdje se prakticira nekoliko tisućljeća, a posebno je bio omiljen kod samurai ratnika i budističkih svećenika, koji su ga konzumirali kako bi poboljšali koncetraciju. Na zapadu matcha dobiva sve više na popularnosti, posebice zbog svojih brojnih benefita, a uglavnom se poslužuje u kremastoj varijanti s biljnim mlijekom po izboru.

Čitajte i: Pet prirodnih zaslađivača za kavu koji će joj dati slatkoću, a nisu štetni kao rafinirani šećer

Naime, osim što sadrži prirodi kofein, koji se oslobađa postepeno tokom dana, matcha je bogata antioksidansima i vitaminima, poboljšava fokus i koncentraciju, smiruje um, štiti od pojedinih vrsta tumora, potiče gubitak težine i održava srce zdravim. Peaches poslužuje matchu brenda Materia, napravljenu od najfinijih mladih listova zelenog čaja u Kyotu, bogate zelene boje i slatkog okusa.

image
Ova mala pržionica iz Rijeke osnovana je od strane nekoliko entuzijasta, koji za sebe kažu kako 'biraju samo najbolja zrna iz cijelog svijeta'.
PATRIK JANKOVIć

Zero waste koncept

Kao idealnu nadopunu toplim napicima, u baru poslužuju svježe cijeđene sokove, koji se mijenjaju na sezonskoj bazi, gazirane sokove iz bio proizvodnje i Kombuchu (čaj s aktivnom kulturom kombucha gljive), koji proizvodi jedna domaća tvrtka. Za ljubitelje standardnih čajeva, tu su Althaus čajevi u rinfuzi - premium čajevi iz Njemačke s cijelim listovima čaja te s komadićima voća u voćnim infuzijama. Iz Peachesa ističu kako nastoje biti ekološki osviješteni, što se ogledava u njihovom zero waste konceptu: odvajaju otpad, ne koriste plastičnu ambalažu, a uz pića poslužuju slamke napravljene od jabuke, koje se mogu i grickati.

image
Kao idealnu nadopunu toplim napicima, u baru poslužuju svježe cijeđene sokove.
PATRIK JANKOVIć

Interijer je fenomenalan mix pomalo hladnog, industrijskog štiha s ogoljenim betonskim stupovima i visokim stropom i visećim crnim lampama te topline elemenata od drveta, koji je poslužio za izradu velikog šanka, stolova i stolica. Najupečatljiviji dio nedvojbeno je senzacionalno dizajniran šank, ispunjen vrhunskim alkoholnim pićima, a udobne kožne fotelje kao da pozivaju da se zavalite u njih i provedete sate ispijajući fina pića i slušajući dobru muziku.

Po jutru se dan poznaje, stoga posjetite Peaches and Cream bar na adresi Krapinska 8 i isprobajte njihovu formulu za savršeno jutro.

Linker
14. siječanj 2022 01:46