FOTOGRAFIJE: DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nastavljaju svoju misiju

Zaklada Ana Rukavina donirala 200.000 kuna za potresom pogođena područja

U ovim teškim i izazovnim vremenima Zaklada Ana Rukavina nastavlja svoju misiju spašavanja života.

Tijekom prosinca Zaklada Ana Rukavina održala je svoju tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert „Želim život“ uz potporu partnera Nove TV. Građani diljem Hrvatske su se ujedinili kao i uvijek dosada pokazavši veliko hrvatsko srce te od početka prosinca do danas nazvali humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn plus PDV) 234.968 puta što iznosi 1.174.840 kuna bez PDV-a.

Misija Zaklade Ana Rukavina je spašavanje života te je skladu s tom misijom, na prijedlog zakladnica, upraviteljice Zaklade Marije Rukavine i Gordane Leto, članice Upravnog odbora te suglasnost Upravnog odbora Zaklade, odlučeno da će na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske temeljem Odluke o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ Vlade Republike Hrvatske, Zaklada Ana Rukavina donirati 200.000,00 kuna.

Ovom donacijom Zaklada Ana Rukavina nastavlja pomagati potrebitima u skladu s porukom „Želim život“ koju nam je Ana stavila u nasljeđe.

„2020. godinu nitko od nas neće pamtiti po dobrome. Tragedija koja je zadesila ljude u Petrinji, Glini, Sisku, selima u okolici sve nas je dirnula. Ljudi iz potresom pogođenih područja su uvijek bili uz nas kada je nama trebala pomoć i najmanje što možemo učiniti je vratiti im barem dio dobrote koju su nam uvijek pružali. Tragediju ne možemo izbrisati, ali želimo da znaju da smo uz njih koji su toliko puta bili uz nas“ poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Tijekom četrnaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 65.218 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 126 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 126 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.


ČITAJTE I.

Bruno Šimleša: ‘Potpuno sam se raspao nakon posjeta Glini, do 13 sati prikupljam pomoć za stradale‘

Pretužni prizori iz Siska: ‘Moj ujak više nema dom. Samo su mi sijevnule slike rata pred očima‘

Donosimo upute Crvenog križa! Evo kako možete pomoći unesrećenima u Petrinji i Sisku

Linker
16. rujan 2021 14:51