Getty Images
Moderne kraljevne

Nije samo Kate princeza: Kojoj je baka bila Grace, a koja je prije kraljevskih dvora bila novinarka?

Britansku kraljevsku obitelj mediji prate u stopu. I ne samo britanski. Svi smo s najvećim zanimanjem pratili povratak Meghan Markle u pučanske vode i nestrpljivo čekali rođenje svakog nasljednika za tron. No princeze ne dolaze samo s Otoka. Koliko dobro poznaješ one sa sjevera Europe, iz Monaka ili pak Jordana?

Naš magazin u tiskanom izdanju uvijek je svoje stranice posvećivao vijestima s kraljevskih dvora. I ne, nismo pratili samo britansku kraljice i njezine dvorske zavrzlame, već i one s danskih, švedskih, nizozemskih... Većina je europskih država ukinula sudjelovanje svojih povijesnih dinastija u vladanju državom, no krune na sjeveru Europe, u kraljevini Monako i brojnim drugim dijelovima svijeta imaju barem neki značaj.

Provjeri kakvo ti je znanje i iz ovih područja:

Znaš sve kulinarske tajne? Riješi naš kviz znanja i dokaži svekrvi da kuhaš bolje od nje
Koliko dobro razumiješ svog psa: Što znači dugo treptanje, a što poručuju kada naćule uši?
U školi smo naučili tonu informacija, koliko toga još pamtite? Provjerite u našem kvizu općeg znanja

No daleko više od politika koje provode zanimali su nas brakovi, potomci i naravno, haljine koje nose. Ipak, današnje princeze nisu više ljepotice bez glasa. Svoj obol daju humanitarnim organizacijama, a svojim postupcima trude se usaditi obrazac ponašanja koji vrijedi slijediti. Jedna od njih probila je redove humanitarnog rada, a druga je snimila brojne filmove prije nego što je na glavu stavila krunu. Treća je radila za tehnološkog giganta, a četvrta izvještavala iz svih (ne)prilika.

Koja je koja i koliko uopće znate o njima? Riješite kviz i saznajte!

Linker
19. travanj 2024 11:24