Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
'Ziher je ziher'

Najpoznatija haljina s crvenog tepiha do zgodne glumice došla je zapravo sasvim slučajno

Kao mlada i nepoznata glumica, saznala je da može posuditi haljine od poznatih dizajnera za premijeru, no svi su je odbili osim Versacea, no oni su imali samo jednu haljinu na raspolaganju... Sve ostalo je povijest!

Kada cijeli svijet pamti jednu jedinu haljinu već punih 26 godina to znači dvije stvari - haljina je neobična, a žena koja ju je nosila izgledala je nevjerojatno dobro u njoj - svi koji su vidjeli Elizabeth Hurley (55) u slavnoj Versaceovoj 'ziherica' kreaciji s time će se i složiti.

Bilo je to 1994. kada je mladi glumac u usponu Hugh Grant (59) došao na premijeru vlastitog filma "Četiri vjenčanja i sprovod", a zasjenila ga je - ne samo njegova provokativno odjevena djevojka Elizabeth, nego crna Versaceova haljina sa strateški namještenim zlatnim 'zihericama'. Taj je outfit od mlade Liz preko noći napravio zvijezdu.

HUGH GRANT + LIZ HURLEY IN VERSACE PIN DRESS AT PARTY PREMIERE OF 'FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL'
'FOUR WEDDING AND A FUNERAL' PREMIERE PARTY

BLACK VERSAGE DRESS WITH GOLD SAFTETY PINS / CLEAVAGE
ELIZABETH,Image: 225089769, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Richard Young Photographi / Shutterstock Editorial / Profimedia
Richard Young Photographi / Shutterstock Editorial / Profimedia
Elizabeth je legendarnu haljinu obukla 1994.

Elizabeth je tada bila nepoznata glumica, došla je ruku pod ruku, sa svojim dečkom - koji je i sam bio mlada nada engleskog filma, koja se trek treba dokazati.

Umjesto da budu samo dva lijepa lica na premijeri, njezina haljina postala je glavna zvijezda na premijeri kultne crne komedije. Vijest o lijepoj, mladoj dami u neobičnoj haljini okupirala je ne samo britanske, nego i svjetske medije.

'Jadna Elizabeth, nazivala je vrhunske dizajnere i molila ih da joj posude neku haljinu. Svi su rekli ne'.

Bila je to puka slučajnost

Ali Elizabethino osvajanje medijske pažnje nije došlo lako, zapravo, prilično se namučila da dođe di bilo kakve dizajnerske haljine za premijeru. O svemu je progovorio Hugh Grant, godinama kasnije. "Približavala nam se ta velika premijera i netko nam je rekao - oh pa možete posuditi robu od vrhunskih dizajnera. Jadna Elizabeth, nazivala je vrhunske dizajnere i molila ih da joj posude neku haljinu. Svi su rekli ne, jer nemaju pojma tko je ona. Ili da joj neće ništa posuditi", otkrio je Hugh u dokumentarcu BBC-a "Hugh Grant: A Life on Screen".

Jedini tko je pristao mladoj, nepoznatoj, glumici posuditi haljinu bili su u modnoj kući Versace. "Poslali su samo jednu, bila je to ta sa zihericama. Tako da ju je ona navukla, ja sam podigao obrve i krenuli smo", opisao je u svom stilu poznati glumac.

LIZ HURLEY
'FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL' FILM PREMIERE, LONDON, BRITAIN - 1994,Image: 230941762, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia
RICHARD YOUNG / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jedino je modna kuća Versace htjela posuditi haljinu nepoznatoj glumici.

Haljina je dio kolekcije proljeće/ljeto 1994., a na pisti ju je nosila Helena Christensen. Kako je pokojni dizajner Gianni Versace kasnije objasnio, kolekcija i haljina inspirirana je punk supkulturom (otuda ziherice) i indijskim sarijem (silueta je zamotana u tkaninu).

Donatella Versace također je govorila o ovom više nego uspješnom spoju, koji je postao jedan od najupečatljivijih trenutaka i za njihovu modnu kuću.

"Očekivali biste da će biti mnogo zanimljivija priča iza jedne od najpoznatijih haljina s crvenog tepiha, ali kao i u mnogim drugim stvarima - faktor slučajnosti odigrao je veliku ulogu u tome", otkrila je nasljednica bogatog modnog carstva, povodom 25. obljetnice premijere filma, haljine i Elizabeth.

"Nitko nije mogao ni sanjati takvu zapanjujuću reakciju, ili da će Liz ukrasti pažnju sa svih drugih. Bila je to molba za posudbom u posljednji čas, a haljina sa zihericama bila je jedina slobodna u press-roomu", objasnila je Donatella.

Pročitajte i:

Možete li vjerovati koliko ima godina? Elizabeth ponovno oduševljava svojim izgledom u mikro bikiniju

Sin Elizabeth Hurley oduševio u novoj kampanji: U promotivnom videu mazi se s poznatom manekenkom

Pedesete nikad nisu izgledale tako dobro! Ove žene izgledaju bolje nego ikad, a znamo i njihovu tajnu


Linker
19. travanj 2024 01:02