iStock
Gloria osobno

Jutro koje mijenja sve: 'Dajem sve mirne kave ovog svijeta i rad od kuće, za jedan dan u uredu'

Od vaših priča koje su nam pristigle odabrale smo onu naše čitateljice, inače ekonomistica, koja nam se povjerila kako se jedva naviknula na blagodati rada od kuće, kada je njezin život zauvijek promijenio - potres. Pišite nam i dalje, svaki objavljeni tekst iz ove rubrike u magazinu Gloria nagrađujemo.

Piše: Maja iz Zagreba

Jutros me probudi neobično jako svjetlo u sobi i shvatim da sam opet prespavala. Zaboravila sam uključiti alarm i kasnim na posao. U trenu skačem iz kreveta. Jurim u kupaonicu. U kuhinji brzinski cijedim limun i grijem vodu. Ma ne! Ne pijem limun zbog virusa, nego radi jetre, jer kako ću inače "prati" savjest zbog masne jetre pored toliko slatkog kojeg jedem što zbog stresa, što zbog ovisnosti. Uostalom, ima li išta bolje od čokolade za izliječiti stres, nezadovoljstvo, tugu? Ok, svi koji imaju neku slabost sjetit će se i drugih opcija, ali meni je čokolada ipak čokolada!

I dok tako jurim s jednog kraja na drugi, usput skupljajući stvari ostavljene na fotelji, trosjedu, po stolu, zastanem za trenutak. Ja zapravo uopće ne shvaćam zašto to radim?

Pa valjda zato što to i inače radim svako jutro. I ovo je jedan uobičajen radni dan. Ali ne i ovog jutra! Ne i sutra, prekosutra. Radimo u novom režimu, "od doma". Ej, super!!! Uključit ću računalo, ulogirati se, skuhati jutarnju kavu i u miru je ispijati. Ne moram u ured! Imat ću napretek vremena. Napokon ću odraditi sve one male i velike stvari koje već danima i mjesecima odgađam.

Ispijanje jutarnje kave

Odgledat ću filmove koje sam planirala, a nisam stigla, pročitat ću i najnovija dva romana za koje sam čula izvrsne kritike, otići ću….! Dok vrtim tako sjajan plan u glavi, stavljam svoju kavu na omiljeno mjesto, otvaram računalo i … gledam. Ali što ja to zapravo radim?

Pa ja jutarnju kavu pijem u sobi broj osam u našem uredu. S mojim curama. U sobi je već Andrea. Ona nam svako jutro pripremi dozu zdravih savjeta za ljepši dan i zdraviji život. Martina je razvezla svoje djevojčice u školu i vrtić pa sad može u miru s nama popiti kavu. Tadeja je poslala virtualnu poruku.

Iako je na rodiljnom dopustu, želi biti informirana o svemu iz ureda. Evo i Ive! Priča nam kako njezin prvašić Tibor postavlja "ozbiljna" pitanja i kako prijateljici Lari, koja ima samo četiri godine, objašnjava što je to robotika. S njom se slaže i Kristina jer Mihael, s tri godine, raspravlja o virusima i ljut je što zbog tih virusa ne može s prijateljima u vrtić. Na sve se smije Tina jer nju ne muče dječje brige. Nju muče pločice.

Moram evakuirati obitelj

One koje je naručila iz Italije sigurno neće biti isporučene, a i on-line pošiljka s novom haljinom zapela je negdje u dostavi, u Njemačkoj. Ulazi Zrinka. Dobri duh našeg ureda. Vesela, nasmijana, sjajno izgleda, nosi svoj kolač. Jest da je kremu radila nekoliko puta dok nije uspjela, ali kolač je super. Smijemo se.

Doza pozitivne energije širi se uredom. Radni dan može početi jer nakon toliko "pozitive" u jednoj prostoriji teško da nam išta može ovaj dan pokvarit. Ili ipak može?!

Mijenjam sve mirne kave ovog svijeta, sve slobodne dane i rad od kuće, za radno jutro u svojem uredu s mojim predivnim suradnicama. Možda promijenim kraj. Možda mi ipak treba vrijeme za sebe. Samo da se naviknem da ga imam.

Dilemu će riješiti tjedni pred nama… I nije trebalo čekati tjedne. Stigao je potres. Ali o tome ću idući tjedan. Sada moram sebe i obitelj evakuirati na sigurno.

Dragi naši čitatelji, šaljite nam svoje priče putem Hrvatske pošte na adresu Gloria, Koranska 2, 10000 Zagreb ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom ‘Gloria osobno’


Iz naše rubrike Gloria osobno čitajte i:


Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
23. travanj 2024 09:45