Matej Dokić
razgovor za novi broj glorije

Ljupka Gojić i Mihael Mikić: Novi početak slatkog života na Knežiji

Petnaest je godina bila manekenka, sljedećih deset posvećena kćerima i svojem modnom brendu, a sada otvara novo poglavlje: Ljupka Gojić Mikić u novom broju magazina Gloria otkriva kako je došla na ideju da u zagrebačkom kvartu u kojem je odrasla otvori francusku slastičarnicu.

Ljupka Gojić Mikić (36) ovog ljeta ponovno okreće novu stranicu u životu. Jedna od naših najuspješnijih manekenki prije deset godina zbog trudnoće se povukla sa svjetskih modnih pista i pokrenula brend odjeće Jolie Petite by Ljupka Gojić, a sada je pred njom novi izazov - jer početkom lipnja otvara francusku slastičarnicu Jolie Petite Patisserie na zagrebačkoj Knežiji, kvartu u kojem je odrasla i u koji se 2017. vratila nakon devet godina života u Hirošimi. A kako je njezin suprug Mihael Mikić početkom ove godine završio nogometnu karijeru u Japanu, i on se pridružio supruzi i kćerima - devetogodišnjoj Jani Sienni, sedmogodišnjoj Mili Amelie i jednoipol godišnjoj Mari Dani - te preuzeo lavovski dio posla oko otvaranja slastičarnice.

--> Razgovarali smo s cheficom slastičarne Ljupke Gojić i Mihaela Mikića: 'Sve je spremno za kolače s manje šećera'

"Ovo je u cijelosti obiteljski projekt i dali smo sve od sebe da ispadne najbolje moguće. Ja sam zadužena za promociju, a Mika i moj brat Dado, koji je direktor tvrtke, u slastičarnici su po cijele dane i koordiniraju dobavljače, klijente, tim koji radi... Tata Ljubo nadgledao je majstore i popravljao iza njih, a mama Željka uskakala pomažući mi s djecom. Najdraži su mi poslovi koje radim s obitelji. Naši su odnosi toliko bliski i stabilni da čak i kad se posvađamo oko neke sitnice, znamo da ćemo se sutradan pomiriti. U šali kažem da smo kao talijanska mafija: kod nas sve ostaje u kući", kaže Ljupka, a njezin se suprug Mihael nadovezuje: "Dok sam bio klinac i igrao za mladu reprezentaciju, tadašnji izbornik Ivo Šušak naučio me jedno važno pravilo: kad gori kuća, nitko ne pita jesi li vatrogasac ili doktor, svi uzmu kante i zalijevaju vodom. Tako sam i ja u našoj slastičarnici ‘Katica za sve’ i ništa mi nije teško.

Kako su u sinergiji s obiteljskom prijateljicom, bivšom pjevačicom grupe Divas Martinom Štritof uredili unutrašnjost slastičarnice, zašto je odluka pala baš na francuske kolače pripremane na japanski način, koliko će vrsta slastica izrađivati čak šest slastičara, ali i kako izgleda svakodnevni život slavne obitelji s troje djece, pročitajte u novom broju magazina Gloria.

Uz novi broj Glorije ne propustite 60 kupona s popustom do 40 posto!

Linker
19. travanj 2024 04:20