Flickr
MALI ULOG VELIKE KORISTI

5 razloga zašto je najbolje vježbati ujutro

Malo ljudi prakticira jutarnju tjelovježbu iz razloga što stvarno postoji hrpa obrazloženja zašto je to gotovo neizvedivo: ujutro bi radije odspavali duže, ujutro ne funkcioniramo najbolje, previše smo zakočeni, prije posla je uvijek gužva sa spremanjem – jednostavno, jutarnja tjelovježba iziskuje previše vremena kojeg je baš ujutro – najmanje.

No, na stranu sve te izlike, ako se probudite samo 20 minuta ranije i odvježbate svoje serije vježbi, žrtvovat ćete samo 20 minuta sna, a koristi ćete osjećati cijeli dan.

Izdvojili smo 5 razloga zbog kojih bi jutarnja tjelovježba trebala postati vaša rutina!

1. Tokom dana ne morate učiniti ništa značajno ili korisno jer, iako i taj dan ne polučite određen uspjeh i to na bilo kojem polju, osjećat ćete da ste ipak napravili nešto dobro u danu – odvježbali.

2. Vrlo je velika vjerojatnost da ćete nakon jutarnje tjelovježbe poželjati pojesti zdrav doručak – sigurno će vam biti žao nakon velikog napora jesti palačinke ili krafne i praktički to poništiti, zar ne?

3. Bit će vam manje stresno na poslu jer ćete biti pod utjecajem endofrina, hormona koji potiče dobro raspoloženje, a koji se izlučuje tokom i nakon vježbanja.

4. Bolje ćete izgledati cijeli dan – osim što ćete imati više energije tokom dana, svježina će se vidjeti i na vašoj koži,

5. Društveni život neće vam patiti. Ako vježbate ujutro, poslije posla i navečer se možete naći s prijateljima na piću ili provesti to vrijeme na neki sebi drag način umjesto da tada, ionako već umorni od dana, vježbate.

Linker
18. travanj 2024 15:04