Kaj su jeli naši stari

TZ grada Vrbovca organizator je 33. turističko – kulinarske manifestacije «Kaj su jeli naši stari» koja će se ove godine održati u vremenu od 23.- 25. kolovoza, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

Ova manifestacija je u početku zamišljena kao priredba na kojoj će se po originalnim receptima pripremati jela vrbovečkog kraja i tako oteti zaboravu. Međutim u posljednje vrijeme ova manifestacija je prerasla u jednu drugačiju vrstu priredbe, jer se pored jela vrbovečkog kraja koje i dalje priređuju žene okolnih sela, sada tu pojavljuju originalna jela iz drugih dijelova Hrvatske na način da kulturno – umjetnička društva koja sudjeluju u programu donose pored pjesama i plesova i jela svojega kraja- tako jedan dio manifestacije i nosi naziv – Jela naših susjeda i prijatelja.

U zadnje vrijeme na manifestaciji aktivno sudjeluju i druge udruge koje se bave proizvodnjom i prezentacijom hrane – udruga proizvođača sira, meda, voća i povrća, zdrave hrane, mesnih proizvoda, lovci, ribiči, vinari i vinogradari. Ove su godine ponovo obnovljena jela pod nazivom „Kaj su jeli Zrinski“ – bit će izložena jela iz perioda Zrinskih u „dvorcu Zrinski“ – gradska tržnica.

Generalni sponzor, po 33. put „PIK Vrbovec“ će prirediti i dodatnesadržaje na trgu Petra Zrinskog, uz sudjelovanje poznatih kuhara.

Pored toga planiran je bogat kulturno –umjetnički i sportski program, a u večernjim satima posjetitelji će moći uživati u taktovima poznatih glazbenika, dok će ugostitelji pružiti bogatu ugostiteljsku ponudu inspiriranu jelima s prijašnjih manifestacija kako na samoj manifestaciji tako i u svojim objektima.

Tako će ove godine, uz mnoge ostale umjetnike i glazbenike nastupiti:

petak, 23.08.2013. / 20:00 Rajko Dujmić, Zrinko Tutić i Maja Blagdan – 23:00 Vatra i Pips, Chips & Videoclips

subota, 24.08.2013. / 23:00 Novi fosili

nedjelja, 25.08.2013. / 22:00 Tamburaški sastav ‘Mejaši’ – 23:00 Teška industrija

U suradnji sa HŽ posebni vlak iz Zagreba, «Potepuh» dovozi posjetitelje u subotu i nedjelju.

Očekujemo vrlo velik broj posjetitelja, kao što je bilo i prošlih godina, (preko 80.000 ljudi) i to ne samo iz Hrvatske, već i iz okolnih zemalja.

Linker
15. travanj 2024 20:50