Instagram
ZDRAV ŽIVOTNI STIL

Neka vas na Svjetski dan zdravlja inspiriraju zvijezde svojim zdravim navikama

U svijetu se 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja, čime se želi na globalnoj razini obavijestiti širu društvenu zajednicu i naglasiti važnost određenog zdravstvenog problema. Postoje li bolji promotori zdravlja, od poznatih zvijezda koje mnogim mladima služe kao uzor.

Izdvojili smo vam top pet zvijezda koje su poznate po svom zdravom životnom stilu i zagovaranju zdravih životnih navika, od prehrane do tjelovježbe.

Gwyneth Paltrow (42) jedna je od najpoznatijih zvijezda koja pazi na prehranu i zdravlje. Iako je u nedavnoj prošlosti bila previše opterećena zdravim načinom života i makrobiotikom, u posljednje vrijeme je popustila sa svojim strogim režimima, ali je ostala veliki zagovornik domaće kuhinje.

Twitter

Foto: Instagram

Jennifer Aniston (46) uspjela je uspješno izbalansirati zdravu prehranu i tjelovježbu. Glumica je iz svoje prehrane u potpunosti izbacila prerađenu hranu i uključila mnogo proteinskih namirnica te puno svježeg voća i povrća. Također se bavi tjelovježbom; kombinira kardio treninge i vježbe s utezima, dok su joga i pilates njena dnevna rutina.

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

Ukoliko vam je genetika izlika za prekomjernu tjelesnu težinu, neka vam Jessica Alba (33) bude uzor kako da to prevladate. Jessica dolazi iz obitelji u kojoj svi imaju prekomjernu tjelesnu težinu, međutim, umjesto da ide stopama članova svoje obitelji, ona se posvetila zdravom načinu života, kuhanju i tjelovježbi.

Foto: Instagram

Cameron Diaz (42) tipična je djevojka iz Kalifornije koja obožava aktivnosti u prirodi i tjelovježbu. Poznata glumica vodi vrlo aktivan život zbog čega pazi da joj prehrana bude kvalitetna i u službi potrebnog goriva i hranjivih tvari koje će joj pomoći održavati tempo života kakav želi. Ona je odličan primjer samopouzdane i zdrave žene u ranim četrdesetima.

Foto: Instagram

Umirovljenom nogometašu, Davidu Beckhamu (39) bilo je u opisu posla da bude u formi no on je otišao i korak dalje. Veliki zagovornik zdrave prehrane i životnog stila, Beckham ne konzumira alkohol, niti u najmanjim količinama. To također pomaže održavanju vitalnosti i zdravlja, a svoje navike se trudi prenijeti i djeci.

David Beckham attends Marc Jacobs show for Louis Vuitton part of Menswear Paris fashion week Spring Summer 2014. Paris, FRANCE - 27/06/2013/BOISIERE_BOISIERE.16/Credit:BOISIERE/SIPA/1306281350
/ SIPA

Foto: Sipa/Cropix

Linker
20. travanj 2024 12:43