Arhiva
DOKUMENTARAC

Nicole Kidman nije mogla izdržati manipulacije scijentološke crkve

Dokumentarac Going Clear: Scientology and the Prison of Belief izazvao je veliku medijsku prašinu te potaknuo niz rasprava na temu kontroverzne scijentologije čiji pripadnici su i brojne holivudske zvijezde.

Redatelj dokumentarca Alex Gibney posebno se obrušio na holivudskog velikana Toma Cruisea (52) koji je sljedbenik ove religije te u filmu naglašava kako je unatoč brojnim svjedočanstvima o zlostavljanju i prisilnom radu unutar crkve i dalje sljedbenik scijentologije.

Na nedavno održanoj panel raspravi o dokumentarcu, redatelj je progovorio o informacijama koje ima o bivšem braku između Toma i Nicole Kidman (47), koji se raspao zahvaljujući crkvi koja nije željela da njihov najveći promotor ostane s australskom glumicom.

– Otac Nicole Kidman bio je psihijatar i ona je otpočetka bila protiv Tomovog angažmana unutar te religije te je činila sve što je mogla kako bi ga odvratila od scijentologije – rekli su autori dokumentarca koji dodaju da je vodstvo unutar crkve učinilo sve kako bi ih razdvojili.

– Nisu imali nikakvih ograničenja i učinili su ono najgore, pokušali su okrenuti njihovo dvoje posvojene djece protiv Nicole, a hakirali su i njen mobitel – otkrio je redatelj dokumentarca znatiželjnoj publici okupljenoj na panel raspravi u New Yorku i dodao kako se brak na kraju raspao zbog brojnih manipulacija i obmana.

Tom nije želio komentirati film niti tvrdnje koje su tamo iznesene, a u braku sa slavnom glumicom bio je od 1990. do 2001. godine.

Linker
04. svibanj 2024 05:10