HUMANITARNI PROJEKT

Maja i Bruno Šimleša ponovno na stazi Vie Adriatice: ‘Naša voljena je i dalje u zahtjevnoj sitauciji, ali je osjetno bolje‘

Na stazu dugačku više od tisuću kilometara vratili su se predani supružnici koji hodajući od Istre do Prevlake planiraju prikupiti pola milijuna kuna za oboljele od raka. Zbog privatne situacije morali su nakratko prekinuti pothvat, a sad su ponovno na stazi!

Supružnici Maja i Bruno Šimleša, nakon što su na nekoliko dana zbog teške zdravstvene situacije morali nakratko odustati od hodanja Viom Adriaticom, sad su objavili kako se ponovno vraćaju na stazu.

"Naša voljena je i dalje u zahtjevnoj situaciji, ali je osjetno bolje i stabilnije nego u petak i to su izvrsne vijesti. Postoji mogućnost da ćemo slobodne dane na stazi (npr. kada pada jaka kiša i sijevaju munje) koristiti za posjet Zagrebu tako da će ovo biti unikatno iskustvo Via Adriatice, ali u ovakvoj situaciji dajemo sve od sebe", napisao je Bruno na Facebooku.

image
Na planinama će proslaviti 14. godišnjicu braka.
PRIVATNI ALBUM

Njihov životni pothvat krenuo je 16. kolovoza kada su se s Rta Kamenjak uputili prema Prevlaci. Planirali su kroz 50 dana prehodati više od tisuću kilometara, a riječ je o humanitarnom pothvatu kojem je cilj prikupiti pola milijuna kuna za Udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku pomoć oboljelima od raka.

U nekoliko dana stigli su do najvišeg vrha Učke (Vojak), a potom su se morali spustiti zbog iznenadne vijesti o teškoj zdravstvenoj stiuaciji bliske im osobe. Maja i Bruno nisu dvojili što učiniti, a jedan od razloga je i njihova predanost. Znali su da će se čim prije vratiti na stazu, a srećom, to se dogodilo već četiri dana kasnije.

Čitajte i: Bruno i Maja Šimleša hodaju od Istre do Prevlake za oboljele od raka: Otkrili su nam da će na visinama proslaviti 14. godišnjicu braka

"Ne znamo kako će izgledati sljedeći tjedni, nismo priželjkivali ovakvu situaciju, ali dat ćemo sve od sebe. I za našu predivnu fajtericu s kojom su nam spojena srca, ali i za sve druge koji se bore za zdravlje. Svakako ću dovršiti stazu jer cijela naša humanitarna priča to zaslužuje. Samo će ritam biti malo drugačiji jer nismo planirali ovakve pauze, a i Maja će biti malo manje sa mnom jer je ona ionako mislila najdulje ostati do početka škole. Ali, budemo mi to. Korak po korak, kilometar po kilometar, srca za srca! Sve za nju, sve za njih", napisao je Šimleša.

image
Za Viu Adriaticu su se pripremali mjesecima, planinareći na Sljeme i Velebit.
PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Maja i Bruno Šimleša nakratko prekinuli pothvat života zbog teškog stanja bliske osobe: 'Došao sam je izgrliti i biti uz nju'

Izgleda da će ipak na planinama 26. kolovoza proslaviti i svoju 14. godišnjicu braka, a očemu je Šimleša prije pothvata govorio za Gloria.hr.

"Godišnjicu ćemo proslaviti vrlo vjerojatno deset dana nakon što krenemo i to iznad Bribira. Spremam jedno malo, slatko i lagano iznenađenje jer ne smijemo nositi teške poklone sa sobom kada smo ionako natrpani", rekao nam je Bruno.

Linker
24. travanj 2024 20:24