Opet u sedlu

Povratak Kevina Spaceyja na veliko platno! Zbog teških optužbi iz javnosti je izbivao čak četiri godine

Poslije četiri godine izbivanja iz javnog života Kevin Spacey prihvatio je malu ulogu u nezavisnom talijanskom filmu čiji je redatelj Franco Nero: na setu u Italiji pridružit ćemu se i legendarna britanska glumica, redateljeva supruga Vanessa Redgrave

Dvostruki dobitnik Oscara Kevin Spacey (61) vraća se na veliko platno prvi put poslije četiri godine: glumit će u talijanskom filmu “L'uomo Che Disegno Dio” (Čovjek koji je nacrtao Boga) čiji je redatelj Franco Nero. Riječ je o drami o slijepom umjetniku s talentom da nevjerojatno vjerno portretira modele slušajući njihov glas, a Spacey će se pojaviti u maloj ulozi policijskog detektiva. Među glumcima tog nezavisnog projekta nalazi se i redateljeva supruga Vanessa Redgrave - koja je vjerojatno posredovala kod muža da osramoćeni glumac dobije priliku za povratak. Kako god bilo, producent filma Louis Nero oduševljen je što je Spacey pristao i jedva čeka da snimanje započne u Italiji potkraj proljeća ili početkom ovog ljeta, ispadne li sve kako su planirali zbog epidemioloških mjera, dozvola za putovanja i rezultata testiranja.

Čitajte i: Uloga za koju nema Oscara: Kevin Spacey - svi grijesi seksualnog predatora

Holivudskog glumca do sada se moglo vidjeti u bizarnom videu na YouTubeu u kojem je 2018., pod krinkom božićne čestitke, glasom Franka Underwooda iz serije "Kuća od karata" komentirao optužbe na svoj račun zbog seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, a lani se oglasio u poruci kojom je dao podršku borbi protiv Covida-19. Njegove nevolje započele su 2017., kada je uklonjen je iz Netflixovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje. Radilo se o suradnicima legendarnog londonskog kazališta Old Vic čiji je umjetnički direktor bio od 2004. do 2015., a problem je bio i u tome što je navodno koristio poziciju moći kako bi se približio žrtvama te osramotio teatar.

image
Iako je u svojoj branši jedno od najvećih imena, glumac je sada jedvice dobio i angažman u malom, nezavisnom filmu.
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kevin Spacey: 'Odlučio sam živjeti kao homoseksualac'

Lavina tužbi

Glumac je 2017. priznao da je gay i ispričao se kolegi Anthonyju Rappu zbog incidenta sredinom 80-ih kada ga je je pijan pokušao zavesti premda mu je bio tek 14 godina. Nakon toga Oscarovca je zasula lavina optužbi: 2018. navodno je bio previše prijateljski raspoložen prema tinejdžeru na otoku Nantucket, Massachusetts. Mladić je kasnije tvrdio da je nasrnuo na njega, Spacey je ustrajao na tome da je nedužan, tužba je povučena i slučaj je odbačen. Nakon tog incidenta, u Los Angelesu su protiv glumca podignute dvije tužbe zbog seksualnog zlostavljanja: jedna je u međuvremenu povučena, a druga je odbačena jer je navodna žrtva preminula. Prije godinu dana, Spacey se našao se u New Yorku na “nišanu” još jednog muškarca koji je tvrdio da ga je zlostavljao no sud je početkom svibnja presudio da se postupak ne može voditi ako tužitelj inzistira ostati anoniman. Kako sada stvari stoje, novih tužbi zasad nema pa holivudska zvijezda ima priliku nastaviti s javnim životom i posvetiti se onome u čemu je među najboljima u svojoj branši.

image

NASH/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
23. travanj 2024 20:44