ručno rađene delicije

Jedinstveni hrvatski suvenir u novom ruhu: Djela velemajstora umjetnosti 20. stoljeća osvanula u jestivoj verziji

Reprodukcije radova velikih svjetskih umjetnika od sada možete i ‘zagristi‘ u obliku paprenjaka BITE ART-a - ženskoj poduzetničkoj priči godine.

Djela Amedea Modiglianija, Alexandera Rodchenka, Vittiria Corone, Tamare Lempicke, Jeana Metzingera, Julia Romera de Torresa i drugih velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća odnedavno su njihovim ljubiteljima dostupna ne samo u najvažnijim muzejima suvremene umjetnosti diljem svijeta, nego i kao jestivi suveniri Made in Croatia.

Inovativna zagrebačka manufaktura BITE ART već šest godina na svojim paprenjacima reproducira slike najvećih imena domaće likovne scene poput Vlahe Bukovca, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina, Marka Tadića, Hrvoja Majera, Ane Kolege i OKO čime oduševljava turiste, zaljubljenike u umjetnost i ljubitelje autohtonih delicija, koji ih pozivaju da doslovno zagrizu u svoj komadić hrvatske umjetnosti. I tako promovira hrvatsku umjetničku scenu šireći o njoj dobar glas diljem svijeta.

image

Ana Šerić

PROMO
image

BITE ART paprenjaci

PROMO

Sada su zahvaljujući suradnji Bite Arta i zaklade M.T. Abraham Foundation na ručno rađenim delicijama reproducirana i djela velemajstora svjetske umjetnosti 20. stoljeća.

Amir Kabiri, osnivač muzeja The Hub of Fine Arts, koji je otvoren 28. svibnja u Mostaru poželio je njegovim posjetiteljima ponuditi jedinstven suvenir s potpisom hrvatskog brenda. Impresivna kolekcija Zaklade M.T. Abraham u Mostar dovodi tako najveća imena likovne umjetnosti, ali i reprodukcije njihovih radova na paprenjacima BITE ARTa.

“To je veliko priznanje i velika čast za naš brend. Uvjerena sam da je to naš prvi i najvažniji korak u istupu na međunarodno tržište", kaže osnivačica brenda Ana Šerić.

image

BITE ART paprenjaci

PROMO

Inovativnost koncepta originalnog suvenira proizvedenog u Hrvatskoj već su prepoznali brojni privatni i poslovni klijenti, a posebno je omiljen među diplomatima.

"Koncept se temelji na apliciranju jestivih reprodukcija poznatih umjetničkih djela na autohtone hrvatske poslastice – paprenjake. Tako naši suveniri, doslovce i metaforički, pozivaju svakoga da zagrize u svoj komadić umjetnost. Kupci zbog svog zagriza u umjetnost nemaju i ne trebaju imati grižnju savjesti, jer se kutija u kojoj su paprenjake kupili, nakon njihove konzumacije pretvara u okvir upravo tih slika, te tako postaje atraktivni ukras za svaki interijer", nastavlja Ana Šerić.

image

BITE ART paprenjaci

PROMO
image

BITE ART paprenjaci

PROMO

Riječ je o kompletno ženskoj poduzetničkoj priči, jer brending i dizajn ambalaže BITE ART potpisuje Izvorka Jurić iz Design Bureaua Izvorka Jurić, autorski koncept Ana Šerić, a paprenjaci se ručno mijese i peku u zagrebačkoj slastičarnici M&M čija je vlasnica Martina Dumančić.

BITE ART suveniri dostupni su na www.biteart.hr, u design shopovima diljem Hrvatske, te u trgovini mostarskog muzeja The Hub of Fine Arts.

Linker
12. studeni 2023 14:08