FROM WORKS Kuhinja u obiteljskoj kući inspirirana lokalnim krajolikom
BUDITE KREATIVNI

Kuhinja više ne mora biti skrivena od pogleda: Volimo čiste i jednostavne linije

Prošla su vremena u kojima se prostorija za pripremu jela i pranje posuđa skriva od pogleda: kuhinja je reprezentativni dio doma, stoga joj posvetiti vrijeme za uređenje i budite kreativni.

Sve donedavno kuhinja se smatrala mjestom u kojem se priprema jelo i pere prljavo posuđe - i kao takvo treba biti skriveno od pogleda. Danas pak ima potpuno drugačiju ulogu: ona je i vizualno središte doma, a napredak tehnologije i promjena društvene dinamike pridonijeli su razvoju njezina modernijeg izgleda i pretvaranju iz pomalo skladišnog u reprezentativni prostor. Čiste i jednostavne linije te obilje prirodnog svjetla neizostavni su elementi uređenja, a postalo je popularno i personalizirati postojeće kuhinjske sustave.

Molteni & Co kuhinja VVD, dizajn Vincent van Duysen ART INTERIJERI

DEREK SWALWELL
MATT GIBSON ARCHITECTURE + DESIGN Studio i izložbeni salon u londonskom Hackneyju ‘Lebdeća’ kuhinja u obiteljskoj kući u Melbourneu

HOLTE Studio i izložbeni salon u londonskom Hackneyju

Među onima koji diktiraju kuhinjske trendove je i Studio Hølte, koji je otvorio novi studio i izložbeni salon u londonskom Hackneyju. Uz veliki izbor ručno rađenih fronti, ručki i radnih ploha, salon ujedno funkcionira kao prostor u kojem dizajneri primaju klijente i organiziraju radionice ili degustacije vina. Danski kreativci iz Reforma surađivali su s Ikeom, modificirajući kuhinju Metod švedskog brenda. U suradnji s belgijskim dizajnerima Muller Van Severen razvili su kuhinju velike izdržljivosti i vibrantnih boja, napravljenu od voštanog polietilena koji se koristi kod daska za rezanje.

Element i kuhinje 106 Diesel Social SCAVOLINI STORE

Kuhinja iz kolekcije Dieter Knoll LESNINA

Nolte küchen, element iz linije Integra, cijena cijele kuhinje 36.990 kn MÖMAX

FROM WORKS Kuhinja u obiteljskoj kući inspirirana lokalnim krajolikom

From Works iz Sheffielda projektirao je pak kuhinju u obiteljskoj kući inspiriranu lokalnim krajolikom. Kuhinjski otok je od bukvina drveta, zidne jedinice obojene su poput zelene mahovine, a siva radna ploča izrađena je od lokalnog vapnenca Mandale Fossil. Korak dalje otišli su inženjeri s MIT-a, koji su razvili prvu automatiziranu kuhinju na svijetu za restoran Spyce. Riječ je o boji, materijalu ili prostornoj organizaciji, trendovi u suvremenoj kuhinji neprestano se mijenjaju i razvijaju, a na vama je da krenete u kreiranje one s vlastitim pečatom.

Smeg plinska ploča 70 cm 4770 kn SMEG

Komoda Virum 1299 kn JYSK

Radna ploča Eramosa mramor žad ELGRAD

Radna ploča hrast 200x100x2,7 cm, 945 kn BAUHAUS

Linker
18. travanj 2024 21:50