GLORIA DOM

Sivo, metalno, ali profinjeno: Vodimo vas u dom svjetski poznatog kipara Nikole Vudraga!

Kipar nas je pustio u svoj stan u Varaždinu, a sve o zanimljivom interijeru u kojem dominira sivilo metala čitajte u jesenskom izdanju Glorije DOM - raskošnoj poslastici za sve ljubitelje interijera, arhitekture i uređenja, na čak 140 stranica!

Naš, a svjetski kipar Nikola Vudrag otvorio nam je vrata svog željeznog doma u Dravskoj park šumi u Varaždinu.

Sav namještaj "sivog" doma koji odiše profinjenošću i pomno dizajniranim crno-bijelim interijerom napravljen je od metala u ateljeu ispod stana.

Jedina drvena stvar u stanu našeg umjetnika je klavir star čak 170 godina koji je prošao pola svijeta, a koji, objasnio nam je Nikola, privlači puno topline pa stvara ugodnu atmosferu doma.

image

Stan se nalazi u Dravskoj park šumi.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Na metalu je uvijek poželjan mali sloj prašine

image

Kipar smatra da na metalu treba ostati malo prašine.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Ostale stvari koje možete vidjeti okolo poput Heartsovog bicikla, instrumenata, maski...Sve su neki muzejski primjerci koje je malo teže održavati, ali ako nema puno stvari onda si uzmete vremena i pozabavite se malo s njima", objasnio je Vudrag te je naglasio kako na metalu uvijek treba ostaviti malo prašine koja će dati dojam fine matirane strukture i punoće.

image

Jedino drveno što se nalazi u stanu je klavir star 170 godina.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Što se tiče metalnog namještaja, on je čista funkcija i svrha onoga što namještaj treba biti - ili mjesto za odlaganje ili mjesto za sjedenje", objasnio je Vudrag kako kod namještaja ipak nije naglasak na estetici i dekoraciji te da je riječ o prirodnom materijalu koji se održava pčelinjim voskom što doprinosi i ugodnom mirisu!

image

Stan umjetnika Nikole Vudraga.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Bogatstvo boja! Zavirite u razigran stan umjetnice Staše Čimbur: Razveselit će vas na prvi pogled

image

"Željezni" dom poznatog kipara.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Sve o crno-bijelom carstvu našeg kipara Nikole Vudraga saznajte u Gloriji DOM dostupnoj na kioscima i u trgovinama. U specijalu koji dolazi na čak 140 stranica pronađite najnovije trendove u uređenju interijera, dizajnu, urbanizmu i arhitekturi. Osim željeznog doma varaždinskog kipara čitajte o ženskoj oazi članice Uprave Pet centra Martine Babić. Za one kojima je od gradskog asfalta draža pastorala, snimili smo kuću arhitektice Borjanke Marinac, koja se iz metropole preselila u selo Kupeć Dol pokraj Jastrebarskog, dok je poduzetnica Jelena Batić život u Zagrebu zamijenila uživanjem u božanstvenom pogledu na zelenu dolinu iz svoje kuće u Prigorju.

Linker
17. travanj 2024 18:38