Uživaju u kuhanju i pripremanju poslastica i delicija, a za koje plodove beru u svom vrtu

 PRIVATNA ARHIVA
Uživanje u ljetu

Ako se želite zasladiti breskvama u vinu, Saša Šekoranja i njegova mama Lili otkrili su jednostavan recept za ljetnu poslasticu

Sezona je bresaka koje su Saša i Lili iskoristili za osvježavajući desert koji su pripravili na Sašinu imanju u Istri.

Sezona je bresaka koje su Saša i Lili iskoristili za osvježavajući desert koji su pripravili na Sašinu imanju u Istri.

Zagrebački umjetnik i florist Saša Šekoranja i njegova majka Lili lijepo odmaraju i uživaju na njegovu istarskom imanju, spravljaju fina jela i prave delicije, a jedno od njih su breskve u vinu, kojima su se pohvalili na društvenim mrežama. Saša je, naime, na profilu na Instagramu objavio video u kojem govori svojim pratiteljima kako je primijetio koliko vole da je i Lili s njim u kadrovima videa koje snima i objavljuje, pa je odlučio objaviti još jedan u kojem rade jedan voćni specijalitet - bresvke u vinu.

image

Lili i Saša uživaju na njegovu imanju u Istri

PRIVATNA ARHIVA

"Ljeto je, vrijeme je bresaka i to se može napraviti samo u ljeto. Ovo je recept koji ja obožavam, vjerojatno ga možda znate. Breskva mora biti zrela, sočna, po mogućnosti domaća, koja se mora guliti sama od sebe i narezati na komade", započela je Lili, pa narezane komade voća posula vanilin šećerom. "Ja imam svoj domaći vanilin šećer, a na to ide jedno dobro crno vino. Može ići i bijelo, ali ja preferiram crno. Sve se stavi u frižider na nekoliko sati da se dobro rashladi i onda ćemo uživati u ljetu, breskvama i društvu", poručili su na kraju Saša i Lili.

Recept:

  • nabrati (ili kupiti) zrele breskve
  • oguliti ih nožićem i odvojiti od koštice
  • narezati na komade
  • posipati vanilin šećerom (jedna žličica po breskvi)
  • breskve u posudi zaliti crnim vinom
  • nekoliko sati hladiti u frižideru
04. prosinac 2025 13:23