Spring Soiree

Hrana i umjetnost: Noel kroz 25 sljedova slavi proljeće

Kroz novi meni slave se okusi proljeća, a u jednom od njih i sami gosti postaju umjetnici.

Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i chef Mario Mandarić za prve proljetne dane pripremili su novi jelovnik. Neodoljiva gastronomska priča pod nazivom Spring Soiree ipak nije samo priča o hrani. Ovog puta, fine dinning restoran na adresi Popa Dukljanina 1 predstavlja meni u kojem, osim samog chefa, u umjetničkom, svojevrsnom slikarskom stvaralaštvu sudjeluju i oni koji ga kušaju. Kroz 25 sljedova koji slave proljeće i sve njegove okuse, aktualni meni neviđenim art pristupom pomiče granice i stavlja fokus na iskustvo.

image

Gastronomska priča pod nazivom Spring Soiree ipak nije samo priča o hrani

PRESS
image

Kroz 25 sljedova slavi se proljeće i svi njegovi okusi

PRESS

Proljeće je doba novih početaka. Vodeći se time, NOEL je stvorio jednu novu gastronomsku večer, punu vješto spravljenih jela. Jaje u sorbulu, tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa, s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja, te blitva s ribom, punjena podušem i listovima ukiseljenim peteljkama blitve, i krumpirom kuhanim u ribljoj juhi s gustom redukcijom jusa od ribe tek su dio nove ponude koja se nastavlja s tortelinima od jastoga s rombom i kavijarom beur blanc umakom, a potom i posebnim art slijedom u kojem i gosti postaju umjetnici - terinom od mrkve s jusom od luka i uljem od vlasca, kockicama od heljde i kiselom cvjetačom. Uz jelovnik i dalje su aktualne tri pratnje pića – jedna vinska, druga koja je kombinacija koktela, sakea, vina, piva i čaja te treća s hladnim čajevima.

image

Jaje u sorbulu

PRESS
image

Tortelini od jastoga s rombom i kavijarom beur blanc umakom

PRESS
image

Tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa, s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja

PRESS
image

Tu je i posebni art slijed u kojem gosti postaju umjetnici

PRESS

Upravo ovaj spoj umjetnosti i visoke kuhinje logičan je slijed nakon projekta Noel Art, koji je okupio jedanaest hrvatskih umjetnika različitih generacija, s kojima su u Noelu ostvarili iznimnu suradnju i koji su prošli gastronomsko-sinestezijsko iskustvo njihovog menija. Kombiniranjem koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane, zero waste pristupa te pomaknutih art momenata, cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka, kao i dokazati da se umjetnost ne promatra, već da se ona živi kroz sve sfere života. Ovog puta, kroz druženje na večeri.

image

Spoj umjetnosti i visoke kuhinje logičan je slijed nakon projekta Noel Art

PRESS
image

Uz jelovnik i dalje su aktualne tri pratnje pića

PRESS
Linker
28. ožujak 2024 14:35