Kate Sušić često se hvali svojim kulinarskim vještinama, a ovaj je put odlučila pripremati mini pavlove s preljevom od limuna.
Jedna od najljepših stvari kod jeseni i zahlađenja koje ona donosi, kao i općenitog usporavanja ritma i povratka rutini, jest činjenica da imamo više vremena posvetiti se svojim malim ritualima. Jedan od njih je i kuhanje, ali ne ono usputno i užurbano između dva odlaska na plažu, već ono kad ulovimo koji trenutak za sebe i posvetimo se izradi malih gastro umjetničkih djela.
I dok je divno usavršavati već dobro poznate recepte, još je ljepše isprobavati nove, uvijek zahtjevnije i još ukusnije. U tom nas je pogledu inspirirala influencerica Kate Sušić koja često objavljuje recepte za razne slastice. Dubrovkinja sa zagrebačkom adresom ovaj je put odlučila pripremiti mini pavlove s preljevom od limuna, a detaljan proces ovog zahtjevnog recepta zabilježila je i u videu.
Naime, u pitanju je mini verzija popularne torte nazvane po ruskoj balerini Anni Pavlovoj, poznatoj po tome što ima hrskavu koricu i meku, laganu unutrašnjost. Donosimo detaljan popis svih potrebnih sastojaka, kao i upute za pripremu slatkog deserta.
Pavlove
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 2 žlice gustina
- 1/2 žličice arome vanilije
- 200 g šećera u prahu
Priprema: Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Miksajte bjelanjke sa soli i gustinom, a kad se počne stvarati pjena, postupno dodajte šećer. Na kraju dodajte aromu vanilije. Izmiksane bjelanjke formirajte u željeni oblik, možete napraviti jednu veliku tortu ili ovako kao Kate i pecite ih dva sata na 100 stupnjeva, a kad je gotovo, ostavite da se potpuno ohlade u pećnici s blago otvorenim vratima pećnice (možete staviti kuhaču između).
Preljev od limuna
Sastojci:
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 40 ml limunova soka
- prstohvat soli
- 40 g maslaca
Priprema: Na pari u loncu zagrijte žumanjke, sok, šećer i sol. Stalno miješajte kako se žumanjci ne bi zgrušali. Kad smjesa postane malo gušća (otprilike deset minuta), maknite s vatre i dodajte maslac narezan na kockice. Dobro promiješajte, prelijte u posudu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Najbolje je kremu od limuna staviti na meringu malo prije posluživanja kako bi pavlova ostala hrskava. Možete na vrh dodati i šlag i razno voće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....