Zagrebački umjetnik, florist i dizajner pokazao je postupak pripreme likera od ruža, a sve je snimljeno u njegovoj kući za odmor u Istri.
Saša Šekoranja, čiji nas radovi uvijek iznova oduševe, ponovno je osvojio srca svojih pratitelja na društvenim mrežama - ali ovog puta nije bilo riječ o raskošnim cvjetnim aranžmanima, buketima ili izložbenim instalacijama, već nečemu puno osobnijem i toplijem. Zagrebački umjetnik, florist i dizajner objavio je tutorial snimljen u njegovoj kući za odmor u Istri, a na snimci zajedno sa svojom majkom Lili priprema domaći liker od ruža, odnosno rozulin.
"Za ovaj liker trebamo ustati jako rano ujutro i ubrati latice ruža, najbolje su one od Rosa damascena, takozvane damašćanske ruže jerimaju najintenzivniji miris. No isto tako kod pripreme može poslužiti i bilo koja druga mirisna, neprskana sorta", rekao nam je Saša koji ovaj ukusni napitak već tradicionalno priprema svake godine, a cijeli recept za liker od ruža donosimo u nastavku.
- Nabrati latice ruže
- U staklenku stavljati sloj šećera pa sloj latica pa opet sloj šećera sve dok se ne popuni staklenka do vrha
- Staklenku je zatim potrebno ostaviti na suncu najmanje 30 dana
- Nakon 30 dana u staklenku uliti alkohol
- Sve zajedno dobro procijediti
"Za ovaj liker potrebno je možda malo više vremena, ali se definitivno isplati, te na kraju imate najromantičniji liker koji ste ikad isprobali. Odličan je jer ga možemo koristiti u kolačima, ali i, dakako, kao slatko piće", rekao nam je Saša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....