Obožavamo kolače koji se mogu pripremiti toliko brzo da ni ne osjetimo kaos u kuhinji.
Na toplije dane često planiramo izbjegavati slatko, ali nekako nam se baš tada - najviše i jede. Od slasnih sladoleda kojima se hladimo u višesatnim šetnjama na putovanjima, do čokoladica koje uvijek imamo u pričuvi za krizne situacije - slatkog ne fali. Ali, povremeno se dogodi da se tajne rezerve isprazne, a već je kasno navečer, trgovine ne rade... U takvim situacijama, potrebno je imati jednu sigurnu opciju.
I zato nas je oduševilo kad smo naišli na odličan recept za koji trebaju samo šest sastojaka koje gotovo pa sigurno imate u svojoj kući uvijek - brašno, šećer, maslac, mlijeko, kakao u prahu i šećer u prahu. Pritom, nije ga potrebno niti peći, već se sve samo zamijesi, a može i neko vrijeme odstajati u hladnjaku. Zvuči idealno, a tako i jest.
Jedina mana ovog recepta jest što je u pitanju mana porcija - s ovim sastojcima dobit ćete oko sedam malenih brownie kuglica. To je idealno ako ih pripremate za sebe, no u suprotnom, sve što trebate napraviti jest proporcionalno povećati broj svih sastojaka, pa će za 14 brownie kuglica ići svi sastojci uduplani.
Jedino što trebate napraviti jest ispeći brašno prije samog početka recepta, što je vrlo jednostavno - zagrijete pećnicu na 160 stupnjeva, a brašno rasporedite što ravnije na pleh malo dublji za pečenje, može i vatrostalna posuda. Zatim staviti peći na 20 minuta, s time da je potrebno svakih pet minuta promiješati. Kad istekne 20 minuta, pustite da se brašno dobro ohladi i zatim kreće priprema - s time da je moguće ovo i unaprijed obaviti te brašno čuvati u hermetičkoj posudi.
Sastojci:
- 60 grama pečenog brašna
- 15 grama kakaa u prahu
- 35 grama šećera
- 30 grama otopljenog maslaca
- 30 mililitara mlijeka
- šećer u prahu za kraj
Recept
Sama priprema vrlo je jednostavna - potrebno je samo u jednu zdjelicu staviti brašno, zatim dodati kakao u prahu, šećer, rastopljeni maslac i mlijeko. Jednom kad su svi sastojci na jednom mjestu, potrebno je samo sve dobro promiješati dok se ne dobije kompaktna čokoladna masa.
Zatim slijedi odvajanje u malene kuglice, što će možda biti izazovno. No, čak bi i oblikovanje trebalo biti poprilično jednostavno, ako je smjesa ispala dovoljno dobra. Jednom kad imate kuglice, samo ih na kraju pospite sa šećerom u prahu, ili ih možete još jednostavnije, samo uvaljati unutra. I to je to - vaš desert je spreman!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....